Ekstra Bladet

Stjerneryt­ter roser dansk komet

-

De fleste nyprofessi­onelle cykelrytte­re går gennem en opslidende, langstrakt proces som hjaelperyt­tere, før de har gjort sig fortjent til en rolle som kaptajn, men unge Mads Würtz Schmidt har fra første faerd i det profession­elle felt vundet sit holds tillid.

Katusha-stjernen Alexander Kristoff var fuld af lovord for den 22-årige dansker, som i etapeløbet Étoile de Bessèges søndag sikrede sig en samlet tredjeplad­s i sit allerførst­e løb som profession­el.

– Det har vaeret en formidabel uge for vores hold, siger Alexander Kristoff til det franske cykelsport­s-site Direct Vélo.

– For os i klassikert­ruppen begyndte saesonen i Bessèges, og vi vandt en etapesejr, sikrede os tre andenplads­er på etaper og nu en samlet tredjeplad­s i kraft af Mads, siger Kristoff.

– Han har kørt virkelig godt hver eneste dag her i sin profession­elle debut. Han går en stor fremtid i møde. Nu skal vi give ham mulighed for at vokse. Denne første uge har bevist over for os, at vi er i stand til at lave store resultater i den kommende tid.

– Ja, jeg er meget stolt af mine unge holdkammer­ater. De har et højt niveau – et niveau, som er en del højere end det, jeg havde, da jeg debuterede, siger Kristoff til directvelo.com.

Lilian Calmejane øverst

Mads Würtz Schmidt kørte sig i top fem på de sidste tre etaper af det franske etapeløb og var før den afsluttend­e enkeltstar­t 17 sekunder efter franskmand­en Lilian Calmejane (Direct Energie) i førertrøje­n. Calmejane øgede sit forspring på enkeltstar­ten, som sluttede på en skrap stigning, og Tony Gallopin (Lotto-Soudal) klemte sig med sin sejr på etapen ind mellem Calmejane og Würtz Schmidt på finalepodi­et.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark