Ekstra Bladet

ET KICK TIL KICKEREN

Den danske NFL-ekspert og ven af Morten Andersen, journalist Jimmy Bøjgaard, lovpriser den legendaris­ke dansker efter indlemmels­en i Hall of Fame NFL

- ANDERS BERG abj@eb.dk

Morten Andersen har allerede modtaget roser fra fans, eksperter og NFL-folk for sin utrolige indlemmels­e i NFL’s Hall of Fame natten til søndag.

Nu modtager han roser fra en af de største NFL-kendere og eksperter herhjemme. Der er tale om journalist­en Jimmy Bøjgaard, som tidligere har daekket NFL på TV2 Zulu i begyndelse­n af 00’erne. En mand, der har kendt Morten Andersen gennem mange år.

Bøjgaard mener, at NFL’s Hall of Fame er noget af det største man overhovede­t kan opnå som sportsmand.

– Det her giver status på linje med den man får, hvis man vinder en grand slamturner­ing i tennis eller en major-turnering i golf. Det er et af de største danske sportsaftr­yk nogensinde i udlandet. NFL er jo det største i USA. Så Andersen er udødeliggj­ort ved at vaere med i det her selskab. Det giver genlyd i Danmark, siger Jimmy Bøjgaard til Ekstra Bladet.

Gratis Budweisere

Han er samtidig overbevist om, at Andersens udnaevnels­e åbner nye, store døre flere steder.

– Uanset, hvor du går hen i USA, og siger du er i NFL’s er Hall og Fame, så smider de sig ned for dig. Det kan godt give mere end et par gratis Budweisere rundt omkring. Det er jo en titel. Du er Hall of Famer, siger Bøjgaard og uddyber midt i jubelen:

– Det giver kommerciel­le muligheder. Han har i forvejen hjulpet mange virksomhed­er. Både danske og udenlandsk­e. Nu kommer han er med til store arrangemen­ter inden og uden for sportens verden og kan blive en del af større virksomhed­er.

Der er også en anden form for fordel og blaer ved at vaere en aegte NFL Hall of Fame, vurderer Bøjgaard.

– Den nye generation af spillere ved godt, hvad det handler, og om hvem du, selvom de måske ikke lige har set dig spille. Det skaber kaempe respekt i sporten.

Den danske NFL-ekspert mener, at Andersen revolution­erede kicker-positionen i 80’erne og 90’erne, hvor han var den klar bedste af sin slags og spillede for New Orleans Saint. Han krydsede en milepael og tog kicker-positionen til et nyt niveau.

– Andersen var den første kicker til at tjene én millioner dollars (syv millioner kroner) om året. Dengang var det meget at betale for en spiller, som mange betegnede som fyld. Men Andersen var en af få, der afgjorde kampe på egen hånd med sit hårde, og praecise venstreben. Han var kendt for at vaere kold og rolig, når det gjaldt, og kampene skulle afgøres til sidst.

I en boble

Bøjgaard husker et større drama, der udspillede sig, da Morten Andersen skiftede fra New Orleans Saints til Atlanta Falcons i 1995. For Andersen vandt ene og alene mange kampe for et ordinaert Saints-mandskab.

– Der var opstandels­e i og omkring New Orleans Saints over, at de afgav en så god en spiller til Falcons. Da han skiftede, vandt Falcons de naeste ti kampe i traek. Han scorede nogle sindssyge field goals langt ude fra. Senere erkendte New Orelans’ davaerende head coach, at det var den største fejl i hans karriere at lade Andersen Morten Andersen og Dan Stryzinski jubler over danskerens field goal, der gav Atlanta Falcons sejren på 30-27 i overtiden mod Minnesota Vikings – tilbage i 1999.

Andersen var en af få, der afgjorde kampe på egen hånd med sit hårde, og praecise venstreben

skifte klub. Både inden og efter Andersens Hall of Fameudnaev­nelse har Bøjgaard talt med ham. Og den legendaris­ke eks-kicker troede på det, efter at have vaeret i finalefelt­et fire gange tidligere.

– Han sagde til mig, at han havde en god fornemmels­e og kunne fornemme, at der var et eller andet i gaere. Mange roste ham og sagde,

’nu er det din tur, Morten’. Det var masser af topspiller­e og topfolk i og omkring NFL, der sagde det. Nu er han bare i en boble og oppe at svaeve efter indlemmels­en.

Morten Andersen nåede i sin aktive karriere at spille, til han var 46 år. Han optrådte for New Orleans Saints, Atlanta Falcons, New York Giants, Kansas City Chiefs

og Minnesota Vikings og er aktuelt historiens mest scorende med 2544 point.

Ud over danskeren er LaDainian Tomlinson, Terrell Davis, Kurt Warner, Jason Taylor, Jerry Jones og Kenny Easley stemt ind i Hall of Fame 2017.

Laes alt om Super Bowl 51 på ekstrablad­et.dk LaDainian Tomlinson, Morten Andersen, Jason Taylor, Kenny Easley, Jerry Jones, Terrell Davis og Kurt Warner er de nye medlemmer af NFL’s Hall of Fame.

 ?? FOTO: AP ?? Ekstraordi­naer
FOTO: AP Ekstraordi­naer
 ?? FOTO: AP ??
FOTO: AP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark