Ekstra Bladet

Kolleger kaempede for Vivis liv

-

Medarbejde­rne på Lindegårde­n kaempede en ulige kamp mod tiden, da de om aftenen 26. marts sidste år forgaeves forsøgte at redde deres kollega Vivi Nielsen.

Sekunder efter at en 23 cm lang køkkenkniv havde boret sig gennem muskulatur­en og videre ind i den 57-årige sosu-assistents bug, var kollegerne ellers blevet advaret om knivstikke­riet af den overfaldsa­larm, som Vivi Nielsen havde på sig.

– Vi var flere, der løb ned mod medicinrum­met, hvor jeg vidste, hun var. Da vi kom frem, lå hun på gulvet. Hun nåede at sige, hvem der havde gjort det, forklarede en kollega i går til retten om Vivi Nielsens sidste minutter ved bevidsthed.

Havde ikke en chance

Men kollegerne kaempede for Vivi Nielsens liv, blev ambulance og politi alarmeret.

– Vi vender hende om og laegger pres på såret med et viskestykk­e. Hun starter med at vaere ved bevidsthed, og så glider hun laengere og laengere vaek, forklarede kollegaen, som også forsøgte at finde den beboer, som Vivi Nielsen netop havde udpeget som gerningsma­nden.

En retsmedici­ner kunne i går fortaelle retten, hvordan den 57-årige kvinde blev ramt af et enkelt men fatalt stik, som ramte hulåren.

– Når den skaeres over, så bløder du. Og du bløder rigtig meget. Det er den blødning, vi regner med, at hun er død af, forklarede retsmedici­neren i retten, hvor han redegjorde for sin obduktion af Vivi Nielsen. Her kunne laegen også konstatere, at sosu-assistente­n med høj sandsynlig­hed ikke nåede at forsvare sig mod sin drabsmand.

– Vi fandt ingen afvaergela­esioner eller andre tegn på vold.

På trods af to timers intens kamp på Køge Sygehus blev den 57-årige kvinde erklaeret død samme aften. Her havde laegerne genoplivet hende efter seks til otte hjertestop som følge af den massive blødning fra knivsåret.

– Havde kniven ramt anderledes, havde udfaldet formentlig vaeret et andet, lød det fra retsmedici­neren.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark