Ekstra Bladet

Sigtelse: Røvede ur til 45.000 kroner

- METTE FLECKNER fleck@eb.dk HERFØLGE: AUNING: RINGSTED: TILST: JAEGERSPRI­S: ODENSE: NØRRESUNDB­Y:

Politiet efterforsk­er flere tilfaelde af røverier i det københavns­ke natteliv mod personer, som har fået frastjålet endog meget dyre armbåndsur­e.

I går blev en 16-årig dreng således varetaegts­faengslet sigtet for tilbage i januar sammen med en anden at have overfaldet en person, sparket ham på indersiden af benene og holdt ham fast, mens man fik afmonteret det dyre ur fra offeret.

Episoden fandt sted i en passage ved Kristen Bernikows Gade og ligner andre tilfaelde af røverier, som politiet har fået anmeldelse om.

Observerer ofre

– Vi tror, der er en mindre gruppe, der i nattelivet omkring Kgs. Nytorv har spottet og derefter har observeret personer med dyre ure, og når de så kom ud på egen hånd senere på natten, blev de udsat for røveri, hvor man tog deres ure, siger vicepoliti­inspektør Ove Bundgaard Larsen, fra Københavns Politi.

Den aktuelle sag fandt sted 20. januar.

Dommer så video

Teenageren blev anholdt i den forløbne uge, men fik i første omgang blot anholdelse­n opretholdt tre dage. Detaljer i sagen om et røveri af et ur blev fremlagt bag lukkede døre i Københavns Dommervagt, da en medgerning­smand er på fri fod.

Dommeren har nu vurderet videooverv­ågning, der indgik i sagen, og herefter fandt hun, at der var en begrundet mistanke mod den 16-årige, selv om han naegter sig skyldig.

De tilfaelde af ur-røverier i

nattelivet, som politiet mistaenker kan haenge sammen, har fundet sted i juletiden og et stykke ind i januar.

Derimod mener politiet ikke, at der er en sammenhaen­g med et brutalt ur-røveri i en anden del af København,

hvor et offer i januar fik frarøvet et ur til hele 300.000 kroner efter at vaere blevet slået og sparket.

I den sag sidder en 27-årig og en 24-årig mand varetaegts­faengslet.

Politiet har fået en anmeldelse fra en kvinde, der i januar fik en venneanmod­ning på Facebook fra en mand, som siden overbevist­e hende om, at der ventede hende en stor arv. Hun skulle bare indbetale et mindre beløb på en konto for at få arven. Det gjorde kvinden, men hørte aldrig siden fra manden.

En 43-årig mand påtalte i et tog over for en ung passager, at denne sad og ristede en joint. Det førte til, at den unge mand trak en stor kniv og truede den 43-årige, hvorefter han stod af i Herfølge. Episoden var blevet filmet af en anden passager, og politiet anholdt en 16årig dreng.

En 37-årig kvindelig bilist kørte galt. I en højre kurve fortsatte hun ligeud, kørte i grøften og påkørte et større trae i førersiden. Hun sad fastklemt i laengere tid og kom på hospitalet med svaere kvaestelse­r i mave, brystregio­n og med brud på et underben.

Mens en 16årig pige stod på Ringsted Station søndag aften klokken 20.50, knappede en mand sine bukser op og tog sit lem frem, mens han kiggede på pigen. Det lykkedes ikke politiet at finde manden. Manden var 25-30 år, iført blå dunjakke og slidte jeans med knapper.

En politipatr­ulje standsede en hvid bil, der kørte vaek fra en bilforhand­ler tidligt mandag morgen. I vognen lå der fire hjul med faelge, der viste sig at vaere stjålet fra en Mercedes hos bilforhand­leren. Den 25-årige mandlige fører og ung kvinde i bilen blev anholdt.

En 49-årig kvinde var natten til mandag steget af en bus på vej hjem, da hun på Parkvej blev antastet af tre maend, der tvang hende til at udlevere penge og andre vaerdier. Røverne var 17-25 år, muligvis arabere og iført sorte jakker og store sorte bukser.

Politiet har fået flere anmeldelse­r om falske 500- og 1000krone sedler, der blandt andet er brugt til at betale for taxi-kørsel, men også er forsøgt brugt i butikker. Politiet understreg­er, at falskmøntn­eri straffes hårdt.

Ukendte tyve har stjålet en minigraver. Gps’en i graveren er sidenhen blevet spottet i Østjylland.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ??
FOTO: JENS DRESLING

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark