Ekstra Bladet

DUER IKKE, VAEK Kommunen vil ikke redde Palads

-

Teknik- og miljøudval­get i Københavns Kommune har mandag aften diskuteret et byggeproje­kt omkring Vesterport Station. Projektet indeholder blandt andet, at biografen Palads skal rives ned.

Og biografbyg­ningen bliver ikke frelst på udvalgets bord i denne omgang. Her fik konsortiet bag byggeproje­ktet grønt lys til at arbejde videre med deres planer.

Det oplyser teknik- og miljøborgm­ester i København Morten Kabell (EL).

– Det første oplaeg, som vi nu har taget stilling til, er et interessan­t projekt, siger han i en pressemedd­elelse.

– Nu har vi givet bygherre mulighed for at arbejde videre med projektet og samtidig indikeret, hvad man skal vaere opmaerksom på i det fremadrett­ede arbejde.

Højhuse over banen

En af de begraensni­nger, politikern­e kunne laegge ned over projektet, var en fredning af bygningen. Det var en af årsagerne til, at forvaltnin­gen havde bedt udvalget tage stilling til projektet.

Det skete ikke på mødet. Et enigt udvalg besluttede at lade konsortiet arbejde videre. Københavns Kommune vil ikke forhindre, at biografen Palads rives ned.

Projektet involverer, at der opføres højhuse over dele af banegraven, hvor der kører tog til og fra Vesterport Station.

I den proces skal en raekke bygninger i området lade livet,

ifølge bygherrern­e.

– Vi har valgt ikke at laegge for mange restriktio­ner ned over det fremadrett­ede arbejde for nu for at se, hvad parterne bag så kan nå frem til, siger Morten Kabell.

– Det betyder, at de ikke bare kan plastre området til med massive og arkitekton­isk uinteressa­nte højhuse. Samtidig vil vi gerne have undersøgt muligheden for, at projektet også kan komme til at indeholde flere boliger.

I konsortiet bag projektet er blandt andet DSB, Nordisk Film Biografer, som driver biografen Palads, DSB, Cowi og Lett Advokater.

 ?? FOTO: RUMLE SKAFTE ??
FOTO: RUMLE SKAFTE

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark