Ekstra Bladet

PILLEDE VED PIGE, MENS HUN SOV Laerer tiltalt for at kraenke fem elever

- DITTE O. LYNGE dol@eb.dk

En mandlig laerer på Odsherreds Efterskole bliver nu tiltalt for at have befamlet og beluret flere kvindelige elever igennem to år.

– Vi har rejst tiltale på i alt fem forhold af blufaerdig­hedskraenk­elser. Der er tale om befølinger af de kraenkede og ét tilfaelde, hvor laereren skal have beluret eller iagttaget en elev, fortaeller anklager Anja Lund Liin til Ekstra Bladet.

Pigerne var mellem 14 og 16 år, da kraenkelse­rne fandt sted.

Episoderne skal have fundet sted fra 2014-2016, men først i november 2016 blev laereren bortvist, da det kom frem, at han havde befamlet en elev, imens hun sov. Dengang erkendte laereren, at han havde befamlet en 16årig pige under blusen, og at han tog hende på brystet.

Efter episoden opfordrede efterskole­n andre elever til at fortaelle om det, hvis de også havde vaeret udsat for noget.

Elever og foraeldre blev affejet

Da laereren blev bortvist, var Ekstra Bladet i kontakt med Fem kvindelige elever blev i flere år udsat for kraenkelse­r af en mandlig laerer her på Odsherreds Efterskole. flere tidligere elever og foraeldre, som alle fortalte enslydende historier om laererens adfaerd.

De fortalte, at de havde set eller oplevet laereren opføre sig upassende og kraenkende, og at de havde fortalt skolens forstander om sagerne.

Men i stedet for at få konsekvens­er for laereren blev eleverne affejet og skaeldt ud for at komme med sådanne beskyldnin­ger, fortalte de.

– Jeg fik af vide, at jeg ikke måtte snakke sådan om en laerer, da det kunne vare potentielt skadeligt for laererens

ry, og man ikke måtte sige så noget om laererne. Jeg fik skaeldud, og derfor sagde jeg ikke noget igen om det, fortalte Nicklas Thorndal, der var elev på efterskole­n fra 2014-2015, til Ekstra Bladet.

Forstander­en benaegtede

dog, at der var hold i elevernes påstande.

– Jeg kan simpelt hen ikke genkende det der billede. Jeg kunne aldrig finde på at skaelde ud, hvis en elev fortalte mig om sådanne ting, sagde forstander­en.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark