Ekstra Bladet

Det er deciderede krigsforbr­ydelser

-

Det konservati­ve folketings­medlem Naser Khader er ikke overrasket over, hvordan der dagligt er blevet haengt og tortureret massevis af mennesker i Assads berygtede faengsel.

Naser Khader har selv haft det taet inde på livet, da han for mange år siden tolkede for overlevend­e fanger fra Saydnaya-faengslet, efter de var flygtet til Danmark.

– Mange gange var jeg ude at kaste op over det, der bliver gjort i de faengsler.

Han husker isaer en episode: – Ham, jeg tolkede for, han blev taget ud til høring og bundet til en stol, så bandt de en stram snor rundt om hans penis, så han ikke kunne tisse alt det, han lige havde fået at drikke.

Horrible forhold

– Det er virkelig slemt. Man kan ikke finde det andre steder – ikke engang i de nordkorean­ske faengsler. Man kan ikke pege på et sted, der behandler sine politiske fanger ligeledes. Det er jordens vaerste sted at blive faengslet.

Ifølge Naser Khader er Assad-regimet langt vaerre end Islamisk Stat

– Assad slår sin egen befolkning ihjel, og han har draebt langt flere mennesker i Syrien, siger han.

Saydnaya-faengslet

er et militaert faengsel, som ligger 30 kilometer fra Syriens hovedstad Damaskus.

af militaerpo­litiet og består af to bygninger, hvor der kan vaere mellem 10.000 og 20.000 fanger.

af krigen i 2011 har faengslet vaeret den sidste destinatio­n for både fredelige modstander­e af regimet, men også militaert personale, som mistaenkes at vaere modstander­e af regimet. Faengslet er blevet brugt til at torturere og draebe mange politiske fanger.

 ?? FOTO: AP FOTO: AMNESTY INTERNATIO­NAL ?? Ni personer haenges i gennemsnit hver dag i praesident Bashar al-Assads frygtede faengsel Saydnaya. Elektriske stød, seksuelle overgreb, fingernegl­e eller tånegle der bliver hevet ud, folk der bliver skalperet eller braendt med cigaretter. Saydnaya-faengslet er leverandør af alt indenfor ondskab.
FOTO: AP FOTO: AMNESTY INTERNATIO­NAL Ni personer haenges i gennemsnit hver dag i praesident Bashar al-Assads frygtede faengsel Saydnaya. Elektriske stød, seksuelle overgreb, fingernegl­e eller tånegle der bliver hevet ud, folk der bliver skalperet eller braendt med cigaretter. Saydnaya-faengslet er leverandør af alt indenfor ondskab.
 ?? FOTO: AMNESTY INTERNATIO­NAL ?? Offer: Anas Hamido før og efter opholdet i Saydnaya. Og det er nogle af dem der slap ud. 13.000 har mistet livet i faengslet .
FOTO: AMNESTY INTERNATIO­NAL Offer: Anas Hamido før og efter opholdet i Saydnaya. Og det er nogle af dem der slap ud. 13.000 har mistet livet i faengslet .

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark