Ekstra Bladet

Her tjener de fedt på Trumps indtog i Det Hvide Hus

- ALEXANDER HØJFELDT LUND

Nogle hader Donald Trump og hans hustru Melania Trump. Andre elsker dem. Og i Slovenien er der lige nu en hel del, der elsker Trumperne.

Det lille europaeisk­e land oplever nemlig en massiv vaekst i antallet af turister fra USA. I 2016 steg antallet af amerikansk­e overnatnin­ger med 10 procent sammenlign­et med året før, viser tal fra den slovenske statistikb­ank.

Årsagen til vaeksten i antallet af amerikansk­e turister skal findes i det faktum, at Slovenien er Melania Trumps hjemland. Det skriver News.com.au.

Melania-mani

Og Slovenien holder sig ikke tilbage, når det handler om at udnytte fru Trumps nyfundne plads på verdenssce­nen. En hjemmeside, der promoverer landet, bruger sloganet: ’Den nye amerikansk­e førstedame­s hjemland!’

Guidede ture er opstået, så turisterne kan få et indblik i Melania Trumps ungdomsliv. Man kan blandt andet besøge hendes barndomshj­em i Sevnica.

Og de lokale i Sevnica er blevet ramt af ren Melaniaman­i. De dekorerede byen med stjerner og striber under valgkampen, og et stort amerikansk flag vajer over en plads i byen.

Og byen holdt en tre dage lang fest, da Donald Trump blev indsat som USA’s 45. praesident.

Forlod Slovenien

Slovenien og byen Sevnica saetter altså stor pris på Melania Trump, men det ser ikke ud til, at følelserne er gengaeldt.

Hun har nemlig tilbragt meget lidt tid i sit hjemland, siden hun forlod det.

Hendes seneste kendte besøg var i 2002, hvor hun introducer­ede sin dengang kaereste Donald Trump for sine foraeldre i badebyen Bled. Den lille by Sevnica i Slovenien er hjemsted for den nye førstedame. Og det tjener indbyggern­e stort på i denne tid. Melania Trump er årsag til en sand turistinva­sion i hendes hjemland, Slovenien.

 ?? FOTO: LINDA JOHANSEN ??
FOTO: LINDA JOHANSEN
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark