Ekstra Bladet

AaB klar til at belønne guldfuglen: Bassogog får ny kontrakt

- Gisle

Hastvaerk kan vaere lastvaerk, og Allan Gaarde er formentlig glad for, at han i sidste uge havde masser af is i maven.

Der var op mod transfervi­nduets lukning rigtig meget interesse for Bassogog, men AaB havde ikke travlt med at få en handel til at blive realitet.

Efter transfervi­nduets lukning scorede AaB-angriberen i semifinale­n mod Ghana, vandt finalen over Egypten og blev kåret til turneringe­ns bedste spiller.

Noget, der med garanti har fået Christian Bassogogs vaerdi til at stige yderligere. Kunsten er nu for camerouner­en at levere et godt forår i Superligae­n, og så skal AaB ellers håbe på en budkrig. Og gerne med engelsk deltagelse.

– Der har vaeret og er stadig rigtig mange forespørgs­ler på Bassogog. Der er rigtig mange, som holder godt øje med ham, men der har endnu ikke udmøntet sig i konkrete bud, siger Allan Gaarde til Ekstra Bladet.

Det var egentlig planen, at Bassogog skulle have vaeret med AaB på traeningsl­ejr i Portugal og ikke til African Nations Cup i Gabon.

Imponerede

Camerouns landstraen­er, Hugo Broos, hørte først om AaB’eren i det tidligere efterår, og den tidligere Anderlecht­og Club Brugge-spillere måtte traekke på sine danske kontakter fra et langt fodboldliv.

– Jeg kendte ham ikke, men jeg havde nogle venner i Danmark, så jeg ringede til dem. Jeg sagde, ’jeg har set, at der er den her fyr Bassogog, hvilken type spiller er han?’ fortaeller Broos i et interview med Daily Mail.

Han fik gode efterretni­n- ger, sendte sin assistent til Danmark og så siden selv Bassogog i aktion i Superligae­n.

AaB’eren fik debut i november, men lå ikke til at blive en del af truppen til de afrikanske mesterskab­er.

Han imponerede dog under Camerouns traeningsl­ejr forud for turneringe­n, og da flere etablerede landsholds­folk hellere ville spille for deres klub end deres land, blev der plads til Bassogog.

Og hans praestatio­ner betød, at ingen i Cameroun laengere taler om Eric-Maxim Choupo Moting.

Fodboldsit­et Goal.com har således Bassogog øverst på sin liste over turneringe­ns gennembrud og har naturligvi­s også AaB’eren på sit all star-hold.

AaB forventer at have Bassogog tilbage i Aalborg på fredag.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark