Ekstra Bladet

Politiet: Der er en vej ud af banderne

-

Forklaring­erne fra den tidligere Bandidos-rocker var helt afgørende for, at Sydsjaella­ndsog Lolland-Falsters Politi fik opklaret 27 forbrydels­er og dømt 14 rockere, men de belastende udsagn om hans tidligere ’brødre’ kunne ikke stå alene i retten.

De skulle bakkes op af andre beviser, som det også lykkedes politiet at skaffe.

– Vi har ramt en raekke medlemmer af Bandidos, som ellers har kunnet daekke sig bag den afstumpeth­ed og tavshed, som råder i rocker-miljøet, siger politiinsp­ektør Kim Kliver, der mener, at ’Operation Shutdown’ sender et klart signal til andre i rocker- og bandemiljø­et, der også føler sig udnyttede af deres kriminelle venner – og som gerne vil bryde med miljøet:

– Der er en vej ud, og sagen viser, at politiet også gør det nødvendige og saetter ressourcer ind, når nogen tør stå frem.

– Vi formår at ramme dem, der føler sig haevet over loven, selv når de benytter sig af deres forkvakled­e klubsammen­hold, siger Kim Kliver.

Tager gerne 16 år

Politiets kilde var udsat for alvorlige trusler, og der eksisterer stadig et trusselsbi­llede mod ham.

– Miljøet er ret klar i sin retorik om folk, der vaelger at laegge kortene på bordet, siger Kim Kliver.

Under en af retssagern­e kom det frem, at en af Bandidos-rockerne en dag sagde til en anden rocker, at ’jeg er villig til at tage 16 år i faengsel, hvis jeg får fat på PRJ’, mens han formede en pistol med hånden. Bandidos har selv kommentere­t PRJ’s arbejde for politiet på Facebook:

’Det er korrekt, at han har siddet og sunget, som var han kandidat til årets Melodi Grand Prix, hvilket har gjort, at politiet har anholdt ALT i det nabolag, guldfuglen har befundet sig i.’

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark