Ekstra Bladet

Dømt for drab på Vivi

Skal tvangsanbr­inges, men dømt mand har anket dommen

- ANN SOFIE JUUL JENSEN PRIVATFOTO asj@eb.dk AALBORG: HOLBAEK: ODENSE: ROSKILDE: KØGE: ØRSTED: KØBENHAVN:

Den 31-årige mand, der stak sosu-assistente­n Vivi Nielsen ned på bostedet Lindegårde­n i Roskilde, blev i går ved Retten i Roskilde idømt en anbringels­esdom på psykiatris­k afdeling på ubestemt tid.

Manden havde i retten erkendt at have stukket Vivi Nielsen i ryggen, men han naegtede sig skyldig i drab.

Han ankede derfor dommen til frifindels­e på stedet.

Anklager Marie Elvekjaer Hansen argumenter­ede i retten for, at den 31-årige mand skulle dømmes for drab og anbringes på psykiatris­k afdeling på ubestemt tid.

Hun lagde i proceduren vaegt på, at han selv i vidneforkl­aringerne havde sagt, at stemmer havde bedt ham om at slå ihjel, og derfor måtte han vaere klar over sin gerning.

Ønskede behandling­sdom

– Det må vaere frygteligt, at man kan vaere så syg, at stemmer fortaeller en, at man skal slå ihjel, men det aendrer ikke på det faktum, at han slog Vivi ihjel, sagde Vivi Nielsen blev slået ihjel, da hun arbejdede på bostedet Lindegårde­n.

anklageren under sin procedure.

Forsvarer i sagen Anders Rohde mente, at hans klient skulle frifindes for drab og idømmes en behandling­sdom, så han med tiden ville få muligheden for at blive en fri mand, hvis laeger vurderer ham rask nok.

Anbringels­esdommen kraever, at han kun kan udskrives, hvis en domstol godkender det.

– Tiltalte havde flere gange bedt om hjaelp til stemmerne, og han fortalte efter drabet, at han var overrasket over, at kniven gik så nemt

ind i Vivi, sagde Anders Rohde, der har anket dommen.

I følge ham ville den 31-årige blot ramme Vivi Nielsen i ballen og ikke det fatale sted i ryggen.

– Han har hele tiden sagt, at han ikke ville gøre som stemmerne i hovedet. Han havde endda bedt om hjaelp, og det mener jeg, er vaesentlig­t for, om han havde fortsaet til at draebe Vivi, sagde forsvarer Anders Rohde. Stukket med stor kniv Den 57-årige Vivi Nielsen var på arbejde på det socialpsyk­iatriske bosted Lindegårde­n i Roskilde, da den 31årige

mandlige beboer stak hende ned med en 23 centimeter lang køkkenkniv.

Vivi Nielsen forblødte, da knivstikke­t ødelagde vener, mavesaek og lever.

Plaget af stemmer

Den 31-årige mand forklarede i retten, at han i mange år har vaeret plaget af stemmer. Han var desuden påvirket af amfetamin på gerningsti­dspunktet og havde i ugen op til drabet ikke taget sin medicin korrekt.

– Når man har prøvet at komme af med dem (stemmerne, red.) mange tusinde gange, kan man ikke klare det mere. Til sidst ser man bare løsningen som selvmord, mord eller vold, forklarede han i retten.

Manden var også tiltalt for to voldsepiso­der i månederne op til drabet på Vivi Nielsen.

Han var tiltalt for og blev også dømt for at have slået en medarbejde­r fra et lokalt supermarke­d og for at have sparket en beboer på Lindegårde­n i hovedet.

En 21-årig kvinde var ude at løbe i Hyrdehøj Skov, hvor hun løb forbi en mand, der stod og onanerede. Manden beskrives som dansk, 25-30 år, 175-180 cm høj og almindelig af bygning med brunligt kort hår og stor naese. Politiet hører gerne fra vidner.

Vagten i Aalborg Storcenter tilbagehol­dt en butikstyv, der havde stjålet varer for flere tusinde kroner. Det lykkedes dog butikstyve­n at stikke af, inden politiet nåede frem, da han valgte at tage flugten ud igennem et vindue.

En varevogn på Ringstedve­j ført af en 27årig mand kørte af endnu uvis årsag over i den modsatte vejbane og ramte frontalt sammen med en vogn ført af en 72-årig kvinde fra Jyderup. Kvinden blev af en laege fra en tilsendt laegehelik­opter erklaeret død. Ulykken undersøges naermere.

Falskmøntn­ere har slået til igen på Fyn. Denne gang er det gået ud over to forretning­er, hvor kunden ville købe cigaretter. Det ene sted betalte han med en – viste det sig – falsk 1000krone seddel. Hos en købmand brugte kunden en falsk 500-krone seddel.

Politiet anholdt en 36-årig mand, der kørte uden kørekort, som han var blevet frakendt. Bilisten var i øvrigt påvirket af narko, der lå narko i bilen, og vognen var forsynet med falske nummerplad­er. Det var hele fire ting, og bilisten blev da også taget med på stationen.

Tirsdag morgen blev ti personer hentet af politiet og bragt til fogedrette­n, fordi de ikke selv er mødt op. Politiet advarer om flere lignende aktioner, så de anbefaler, at skyldnere selv sørger for at lavet aftaler med fogedrette­n.

To maend opsøgte en 38-årig mand, da han sad i sin bil. Den ene sparkede manden gennem en åben siderude, mens den anden slog ham med et baseballba­t. Politiet fandt en sko på gerningsst­edet, de mener, tilhørte ham, der havde sparket offeret. To maend er anholdt.

Der udbrød tirsdag brand i et ventilatio­nsanlaeg i en ejendom på Amagerbrog­ade. Vejen måtte afspaerres, mens branden blev slukket med superhøjtr­ykker og skaeresluk­ker.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark