Ekstra Bladet

Skole afviser racistisk motiv

-

Politiet mener ikke, at angrebet med benzinbomb­en har etniske eller racistiske mislyde. Det skulle vaere en konflikt mellem de fire danskere og afghaneren, som pludselig er løbet løbsk.

Samme melding kommer fra Mølleskole­ns konstituer­ede leder Alma Schack Andersen.

– Det kan jeg helt klart afvise, det er en konflikt mellem nogen drenge, og i min optik har det (etnicitet, red.) ingen betydning. Jeg ser ikke noget i det, og det kunne have vaeret hvem som helst, fortaeller hun til Ekstra Bladet.

Intern mail

Skoleleder­en sendte i går en intern mail ud til foraeldren­e i 8. og 9. årgang. Heri informeres foraeldre om, at skolen har ivaerksat et beredskab, der skal hjaelpe alle med at kunne videre efter det forfaerded­e overfald, og at de føler med den sårede elev.

– Der spekuleres i, når I skriver, at I føler for alle implicered­e, at det er fordi, der er mere i det etniske spørgsmål, at I måske kender til noget?

– Når vi skriver, at vi er kede af det på alles vegne, så er det fordi, at selv om det naturligvi­s er vaerst for ofret det er klart - så har vi bestemt også medfølelse for de familier og drenge, der er involvered­e, for det er en ulykkelig haendelse, der er sket. Og jeg tror ikke, at drengene har vidst, hvad konsekvens­erne har vaeret. Jeg tror ikke, nogen ville have vidst det, fortaeller Alma Schack Pedersen.

Mølleskole­n oplyser, at krisebered­skabet er aktiveret.

Men lederen kan endnu ikke give nogen faerdig plan for, hvordan skolen videre vil tackle situatione­n, men de skal mødes i dag og drøfter de videre muligheder.

– Vi ved, at der skal vaere en efterbehan­dling, for det er noget, der har berørt rigtig mange, og det er en rigtig trist episode. Men jeg kan ikke give dig nogen praecise detaljer endnu, fortaeller Alma Schack Andersen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark