Ekstra Bladet

Fake news forbydes

- Morten Dreyer, DF Ålegårdsva­enget 27 Dragør Leif Lemcke Ildfugleva­enget 148 Odense S

Fake news er noget grimt noget, og det burde forbydes.

Det er derfor, Facebook nu opruster deres beredskab til det kommende franske valg. Der skal slås hårdt ned på falske nyheder, er mantraet.

Taenk, hvis Galileo Galilei skulle offentligg­øre sin epokeskabe­nde opdagelse om, at jorden kredser om solen på Facebook. Så ville nyheden øjeblikkel­ig blive censureret vaek, da alle eksperter på den tid var enige om, at jorden var verdens centrum.

Så sensatione­lle nyheder vil for fremtiden vaere bandlyst på Facebook og andre sociale medier.

Thi nyheder skal først evalueres af de såkaldte eksperter, som besidder fortidens viden, og hvis jobs afhaenger af, at intet rokker ved deres ekspertise. Jeg kan helt og aldeles tilslutte mig Maria Bruselius-Jensens indlaeg i Ekstra Bladet (4.2.), hvor hun giver TV2 Sport en velfortjen­t uppercut.

TV2 Sport har behandlet ’Danish Fight Night’ pivringe. Showet har leveret god underholdn­ing for de mange bokseinter­esserede, og der har vaeret afviklet mange staevner.

Så nu, hvor tingene rigtig tager fart, og bokserne så småt er begyndt at køre sig i stilling til større opgaver, så traekker TV2 Sport stikket.

Mogens Palle og co. er i fuld gang med at skabe en ny aera for dansk profession­el boksning. Forhåbentl­ig er der en anden kanal, der byder sig til.

For med de talenter og kommende sevaerdige kampe, ville det vaere en skam, hvis de mange bokseinter­esserede seere ikke fik mulighed for at følge de danske boksere på tv. TV2 Sport har ikke gjort meget for at promovere de ellers gode staevner, der har vaeret afviklet.

Det er synd og skam for en ellers yderst populaer sportsgren – ikke mindst på skaermen.

Både tv og aviserne har et maerkeligt forhold til boksesport­en.

De kan åbenbart ikke se det store potentiale. Det hele drukner i en overvurder­et Caroline Wozniacki eller Kevin Magnussen.

De får masser af spalteplad­s og midterside­r om, hvad de laver uden for banen, for der er ikke meget at skrive om deres resultater på banen.

Det er jo helt ude af proportion­er, men det var Marias indlaeg ikke – godt skrevet, frøken!

’Danish Fight Night’ vrages til fordel for tennis-Caroline, som ellers mest er interessan­t uden for banen.

 ??  ??
 ?? FOTO: AP ?? Mark Zuckerberg og co. går ind i kampen mod ’fake news’.
FOTO: AP Mark Zuckerberg og co. går ind i kampen mod ’fake news’.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark