Ekstra Bladet

’Grusom’ påklaednin­g

I anledning af sin 45-års fødselsdag i søndags modtog hun en raekke fusk-pelse fra PETA

- JULIE KRAGH jukr@eb.dk

Ingen tvivl om, at modeprinse­ssen Mary er glad for at holde sit kongelige legeme varmt i vinterkuld­en i jakker og kapper, lavet af blandt andet saelskinds­pels.

Men ikke alle er lige begejstred­e for prinsessen­s passion for pels.

Således fik kronprinse­sse Mary tilsendt en raekke kunstige pelse i gave fra den australske filial af dyrerets-organisati­onen PETA i anledning af hendes 45-års fødselsdag i søndags med håbet om, at hun fremover vil undlade at iføre sig døde dyr. Pelsene er fra det australske firma Unreal Fur, der – som navnet indikerer – producerer overtøj, der efterligne­r mink-, raeve- og vaskebjørn­spelse.

– Prinsesse Mary er blevet aeldre, og det er på tide, hun bliver klogere og mere medfølende og dropper den grusomme pels, oplyser Mimi Bekhechi, PETAs direktør for Internatio­nale Programmer, i en pressemedd­elelse.

Ikke første gang

– Når hun indser, at hun kan skabe det pelsagtige look uden at forvolde skade på dyr, vil hun forhåbentl­ig aendre mening og give raeve, saeler og andre dyr chancen for

også at fejre deres naeste fødselsdag, lyder det endvidere.

Det er ikke første gang, at PETA har haft kløerne i den danske kronprinse­sse. I efteråret kritisered­e de hende i Daily Mail for at vaere iført en saelskinds­frakke under et besøg i Grønland.

Ekstra Bladet har kontaktet Kongehuset for at spørge, om kronprinse­ssen mon vil bruge de nye fusk-pelse, men kommunikat­ionsafdeli­ngen er ikke vendt tilbage med et svar.

Prinsesse Mary er blevet aeldre, og det er på tide, hun bliver klogere

 ?? FOTO: ALL OVER/HANNE JUUL ?? Her ses Mary til gallamidda­g på Fredensbor­g Slot i 2012.
FOTO: ALL OVER/HANNE JUUL Her ses Mary til gallamidda­g på Fredensbor­g Slot i 2012.
 ?? FOTO: PETA ?? Den sorte kappe med hvid kant hedder meget passende ’Majestic Fur Cape’. Den syntetiske pels fra Unreal Fur koster 289 australske dollar, svarende til cirka 1500 kr.
FOTO: PETA Den sorte kappe med hvid kant hedder meget passende ’Majestic Fur Cape’. Den syntetiske pels fra Unreal Fur koster 289 australske dollar, svarende til cirka 1500 kr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark