Ekstra Bladet

’Fans’ braendte hans biler af

- JIMMI WILLEMOES JENSEN jwj@eb.dk

Praesident­en for den italienske fodboldklu­b Pescara har fået nok af fans, der viser deres utilfredsh­ed.

Tirsdag beskylder Daniele Sebastiani flere af klubbens tilhaenger­e for at have sat ild til to af hans biler i løbet af natten.

– Nu er det nok. Jeg forlader klubben efter denne saeson, siger praesident­en til avisen Il Centro.

Naboer fik alarmeret politiet om, at der var sat brand til to af Daniele Sebastiani­s biler. Da betjentene kom frem, stod der fortsat flammer op af den ene af bilerne.

Politiet i Pescara studerer i øjeblikket videomater­iale for at finde frem til de skyldige. Vilde styrt, afgørende styrt, ryttere slået til blods.

Det har de senere år desvaerre vaeret konsekvens­en, når motorcykle­r og biler i kortegen har forsøgt at overhale cykelrytte­re.

Derfor har Den Internatio­nale Cykelunion (UCI) lanceret et nyt regelsaet specifikt omkring overhaling­er.

Køretøjer må nu ikke laengere overhale ryttere i udbrud eller feltet fem kilometer før en spurt midtvejs på etapen, de sidste to kilometer før toppen af en stigning eller før forplejnin­gszonen og på de sidste ti kilometer af en etape.

– Det er altid noget, at UCI går ind i sagen og anerkender, at der er et problem.

– Det lyder fornuftigt. Det er noget af det, der kommer rytterne til gode. I mine øjne kan det gøre det mere sikkert for os, siger Jakob Fuglsang til Ekstra Bladet.

Han har selv på egen krop maerket den manglende sikkerhed, da han på Tour de Frances 18. etape i 2015 blev hevet ned af en motorcykel på vej op ad Glandon i et udbrud.

Lang vej

Det er ikke sikkert, at det decideret kostede ham etapesejre­n, men det kostede ham i hvert fald muligheden for at vaere helt fremme, da afgørelsen faldt.

Og selv om den danske Astana-rytter hilser aendringen velkommen, er der stadig lang vej at gå, mener han.

– Mit uheld kunne have vaeret undgået med de regler, og det er helt klart en start. Men der skal mere til.

– Hvis de nu i stedet havde indført, at motorcykle­r kun må overhale med en hastighed på maksimalt ti km/t. højere end rytterne – eller kun når en vej har en given bredde, så havde det vaeret bedre.

– Så tror jeg også, at det vil udvikle en forståelse blandt os ryttere af, at vi skal give plads til motorcykle­rne.

– For en af grundene til, at det bliver farligt, er, at rytterne ikke vil give plads, fordi det koster placeringe­r. Derfor giver motorcykle­rne – når de ser en åbning – fuld gas og kommer med 100 km/t. Så de har ikke en chance for at undvige, hvis en rytter skifter bane eller slår ud, siger Jakob Fuglsang.

Han haefter sig også ved, at den enkelte løbsarrang­ør stadig selv kan stramme reglerne, som Tour de France har gjort det de senere år.

 ?? FOTO: ERNST VAN NORDE ?? – Det er altid noget, at UCI går ind i sagen og anerkender, at der er et problem, mener Jakob Fuglsang.
FOTO: ERNST VAN NORDE – Det er altid noget, at UCI går ind i sagen og anerkender, at der er et problem, mener Jakob Fuglsang.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark