Ekstra Bladet

Slumrende terror-celler overalt i Europa

-

Få beretninge­r er sluppet ud fra Islamisk Stat om deres mest hemmelige enhed, EMNI, der har til formål at planlaegge og udføre terror rundt om i verden. Men sidste år fik New York Times et interview med den tyske statsborge­r Harry Sarfo, som sidder faengslet i Bremen efter at vaere hoppet af fra den saerlige enhed i Islamisk Stat.

Knap var han ankommet til kalifatet, før han blev opsøgt af fire maskerede krigere fra EMNI, der sagde, at han skulle vende tilbage til Tyskland, fordi de manglede terroriste­r i landet. Sarfo fortaeller, at enheden har forskellig­e kommandoer for eksempelvi­s Europa, Asien, USA eller de arabiske lande.

Operative terroriste­r

Ifølge en amerikansk­e efterretni­ngskilde og afhøringsr­apporter har EMNI allerede sendt hundredvis af operative terroriste­r tilbage til den europaeisk­e union efter traening og kamperfari­ng. Terroriste­r fra enheden byggede kuffertbom­berne, som blev anvendt ved Bruxellesb­ombningern­e og planlagde og udførte Paris-angrebet 13. november 2015.

Et af gidslerne fra spillested­et Bataclan i Paris fortalte også, hvordan terroriste­rne fik ordrer fra deres EMNI-officerer over telefonen.

– De var ligesom soldater, der ventede på ordrer. Da de fik forbindels­e, kunne jeg straks forstå, at det var en højereståe­nde i den anden ende, fortalte David FritzGoepp­inger efterfølge­nde til det franske anti-terror-politi.

Ti-trins uddannelse

Harry Sarfo beretter i interviewe­t med New York Times om en slags specialsty­rkeuddanne­lse i et ti-trins program, der skulle gøre ham og de øvrige jihadister klar til at angribe mål i udlandet. Under uddannelse­n faldt flere fra og blev straffet hårdt for deres svaghed. Efterfølge­nde skulle Sarfo deltage i en propaganda-video, hvor han skulle tale til potentiell­e, tyske jihadister. Han og flere andre blev kørt til byen Palmyra, hvor han skulle holde det sorte flag og tale til kameraet. Fanger blev tvunget til at knaele, og andre, tyske jihadister skød dem.

– Hvordan så jeg ud? Så jeg godt ud, da jeg henrettede fangen?

Sådan spurgte flere af de andre Sarfo efter optagelsen, og forfaengel­igheden og grusomhede­n fik ham til at planlaegge sin flugt fra Islamisk Stat, skriver NY Times.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark