Ekstra Bladet

METTES VILDE FORVANDLIN­G

FRA FORAGT TIL FLIRT: Mette Frederikse­ns forhold til Dansk Folkeparti har taget noget af en drejning alene i denne valgperiod­e

- JANUS ØSTERGAARD PER MATHIESSEN JAMES KRISTOFFER MILES jao@eb.dk; pma@eb.dk jkm@eb.dk

Timingen kunne ikke vaere mere symbolsk.

På valentinsd­ag tonede Mette Frederikse­n og Kristian Thulesen Dahl frem i et historisk dobbeltint­erview og satte tyk streg under, at den politiske flirt mellem de to partiforma­end er glohed.

Sandheden er imidlertid, at Mette Frederikse­ns udtalelser om det glimrende samarbejde mellem Socialdemo­kratiet og Dansk Folkeparti står i skaerende kontrast til de overhaling­er, hun tidligere har givet Thulesen Dahl.

Faktisk skal man ikke laengere tilbage end til 1. maj sidste år, før hun benyttede arbejderne­s internatio­nale kampdag til at give Tulles tropper det glatte lag.

Fra talerstole­n sagde Mette Frederikse­n direkte, at ’Dansk Folkeparti, dem kan vi ikke regne med’.

Svineren ligger på linje med den stil, Mette Frederikse­n lagde for dagen umiddelbar­t efter, at hun var blevet udpeget til S-formand oven på valget i 2015.

Vil vaere med til festen

I sin tiltraedel­sestale lød det direkte fra Mette Frederikse­n:

– Dansk Folkeparti vil altid gerne vaere med til festen, men de løber som regel fra regningen.

Og blot et par måneder senere slog hun fast i et interview med Berlingske, at socialdemo­kraterne ikke vil samarbejde med Dansk Folkeparti uden om regeringen for at bringe den i mindretal.

Nu har piben imidlertid fået en anden lyd. På det seneste har Socialdemo­kratiet ved flere lejlighede­r rottet sig sammen med Dansk Folkeparti for at spaende ben for regeringen­s politik.

Eksempelvi­s stod de to partier så sent som i fredags i spidsen for et flertal uden om regeringen, der havde indgået en stor aftale om kollektiv trafik.

S-DF-flirten kulminered­e med dobbeltint­erviewet tirsdag i Fagbladet 3F, hvor Mette Frederikse­n blandt andet slog fast:

– Egentlig oplever jeg, at Kristian og jeg arbejder meget på samme måde. Når der er et problem, der skal løses, så sørger vi for at finde et ordentligt svar. Og det er faktisk lykkedes os på en raekke områder at gøre i faellesska­b. Jeg er glad for samarbejde­t, og hvad fremtiden bringer, det får fremtiden jo at vise.

Dansk Folkeparti, dem kan vi ikke regne med De løber som regel fra regningen

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark