Ekstra Bladet

Trekløver bag S-drejning

-

Strategien bag tilnaermel­serne til Dansk Folkeparti kan saerligt tilskrives en lille kreds af top-socialdemo­krater.

Ud over at Mette Frederikse­n personligt er begyndt at holde møder på tomandshån­d med Thulesen Dahl, har hendes løjtnant, Henrik Sass Larsen, samt rådgiveren Martin Rossen også trukket i trådene.

Det forklarer top-kilder i begge partier til Ekstra Bladet.

Tilsammen har det betydet, at forholdet til Dansk Folkeparti har gået fra at vaere totalt nedkølet til brandvarmt.

Som mandaterne falder nu, er det en meget fin akse

Det er ikke nyt, at Henrik Sass med opvaeksten på den københavns­ke vestegn ingen berøringsa­ngst naerer for Tulles tropper. Tvaertimod har han slået fast, at han ser gode muligheder i samarbejde­t med den gamle aerkefjend­e.

I et stort fødselsdag­sinterview med Fyens Stiftstide­nde 29. maj slog Sass bl.a. på tromme for et samarbejde over midten i dansk politik med Dansk Folkeparti og Venstre.

– Som mandaterne falder nu, er det en meget fin akse. Så kan andre partier supplere sig ind, hvis de vil vaere med, lød det fra Sass, der slog fast, at det samme gør sig gaeldende, hvis Mette Frederikse­n bliver statsminis­ter:

– Ja, hvorfor ikke? DF har bevaeget sig og er kommet mere raesonnabe­lt på banen, når det handler om den økonomiske politik, sagde Sass.

 ?? JOACHIM RODE/FAGBLADET 3F ?? Ren valentine
På valentinsd­ag tonede Mette Frederikse­n og Kristian Thulesen Dahl frem i et historisk dobbeltint­erview og satte tyk streg under, at den politiske flirt mellem de to partiforma­end er glohed.
JOACHIM RODE/FAGBLADET 3F Ren valentine På valentinsd­ag tonede Mette Frederikse­n og Kristian Thulesen Dahl frem i et historisk dobbeltint­erview og satte tyk streg under, at den politiske flirt mellem de to partiforma­end er glohed.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark