Ekstra Bladet

Stuerene blev de ...

-

Tiden laeger alle sår.

Og med Mette Frederikse­ns og Kristian Thulesen Dahls taette kinddans hen over midten i dansk politik synes Poul Nyrup Rasmussens (S) 18 år gamle profeti om DF: ’Stuerene bliver I aldrig’, én gang for alle at vaere gjort til skamme.

Den tidligere socialdemo­kratiske formand og statsminis­ter ønsker ikke selv at kommentere den politiske romance mellem Frederikse­n

Ikke i min tid

Vi synes, at det er til gavn for Danmark, at vi kan lave brede forlig, siger politisk ordfører Nicolai Wammen. og Thulesen Dahl – og hvorvidt den socialdemo­kratiske stue nu svaertes til.

Det oplyser Nyrup Rasmussen via sin sekretaer til Ekstra Bladet. Derimod vil en anden tidligere S-kaempe gerne tage bladet fra munden om den opsigtsvae­kkende alliance mellem Socialdemo­kratiet og DF.

– Ja, det var ikke sket i min tid. Dengang var det fuldstaend­ig utaenkelig­t, at man ville samarbejde med Dansk Folkeparti på den måde, siger den 90-årige tidligere Aarhus-borgmester og indenrigsm­inister Thorkild Simonsen til Ekstra Bladet.

Det socialdemo­kratiske koryfae har så sent som i sidste måned revset sit parti for at vaere med i regeringen­s aftale – sammen med DF

– om at suspendere modtagelse­n af kvoteflygt­ninge.

– Og på flygtninge­spørgsmåle­t synes jeg ikke, at man skal arbejde sammen med Dansk Folkeparti, siger Thorkild Simonsen.

– Men når man nu arbejder sammen om noget, der for mig virker socialdemo­kratisk – arbejdspla­dser osv. – så gør det ikke mig noget. Bare politikken er socialdemo­kratisk, lyder fra Thorkild Simonsen.

 ?? FOTO: ANITA GRAVERSEN ?? Til gavn for Danmark
FOTO: ANITA GRAVERSEN Til gavn for Danmark

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark