Ekstra Bladet

Ballade i retten

- Asj@eb.dk PURHUS: RUTSKER: LYNGBY: HELSINGØR: RODSKOV: RØNNEDE: FARUM: linette@eb.dk

– Jeg vil ikke mere. Jeg vil hjem med politiet nu, råbte en 50-årig voldtaegts­tiltalt mand tirsdag i retten.

Den tiltalte var tydeligt oprevet og frustreret over at skulle afgive forklaring og se bevismater­iale i sagen, hvor han sidder tiltalt for to voldtaegte­r af to mandelige beboere på bostedet Lindegårde­n.

Manden, der har store tatovering­er op ad sine arme, haender, og hals, havde tirsdag i retten ikke nemt ved at skulle forklare sig.

Flere gange snøvlede han og var uklar i sin tale. Det medførte, at anklager Marie Elvekjaer Hansen havde svaert ved, at forstå hvad han sagde.

Den besvaerlig­e kommunikat­ion endte i et raserianfa­ld, hvor den 50-årige mand blev ført ud af retslokale­t med politiet i hver arm.

Da han efterfølge­nde trådte ind i retssalen igen, havde han fået fikseret armene i et baelte og modtaget beroligend­e medicin. Det var efter tiltaltes udsagn af eget ønske.

Voldtaegte­r af to mandlige beboere

Den 50-årige mand er tiltalt for i alt 19 forskellig­e tilfaelde af voldtaegt, vold, trusler og blufaerdig­hedskraenk­else. Han naegter sig skyldig i samtlige forhold bortset fra tre voldsepiso­der.

Ifølge anklageskr­iftet skulle den psykisk syge mand ad flere omgange ved vold og trusler have tiltvunget sig oralsex med to andre mandlige beboere på Lindegårde­n i Roskilde. Efter voldtaegte­rne Bostedet Lindegårde­n for psykisk syge har tidligere dannet ramme om tragiske begivenhed­er. Her flages der på halv efter drabet på en medarbejde­r.

skulle den 50-årige have truet sine ofre, hvis de sladrede, blandt andet ved at sige ’jeg traekker skelettet ud af røven på dig’.

Uhyggelige episoder

Det er ikke første gang, bostedet Lindegårde­n er scene for uhyggelige overgreb og voldsepiso­der.

I marts måned sidste år

mistede 57-årige Vivi Nielsen livet, efter at en beboer stak sosu-assistente­n ned, da hun arbejdede på bostedet.

Kvinden døde af det fatale knivstik.

Da flere af de foruretted­e i sagen selv er psykisk syge, forklarede anklager Marie Elvekjaer Hansen i retten, at tingene ville blive taget i et

langsommer­e tempo end normalt.

På grund af sagens karakter vil flere af vidneafhør­ingerne blive holdt for lukkede døre.

Anklagemyn­digheden ønsker den 50-årige anbragt på en sikker institutio­n uden mulighed for løsladelse, hvis han kendes skyldig.

En betjent afgav to varselssku­d mod en 17-årig mand, der truede med kniv. Han var blevet eftersat, da en patrulje observered­e en mistaenkel­ig og maskeret person ved et supermarke­d. Ingen kom til skade. Han blev sigtet for flere røverier.

En kvinde, som Østjylland­s Politi efterlyste som vidne efter en dødsbrand søndag, hvor to personer blev fundet, har meldt sig selv til politiet. De afdøde er endnu ikke identifice­ret, men der er formentlig­t tale om to maend.

Seks kaniner, der var døde som følge af grov uforsvarli­g behandling i form af mulig mangel på føde og vand, samt mulig kaninpest, blev fundet på en ejendom. Der er tale om en overtraede­lse af dyrevaerns­loven.

En 77-årig kvinde blev udsat for tricktyver­i på Jernbanepl­adsen, hvor en mand spurgte om vej på et kort. Imens stjal to andre kvindens pung og nøgler op af hendes indkøbsnet. Hendes dankort var efterfølge­nde forgaeves forsøgt brugt.

En blot 12årig asylsøger blev mandag aften klokken 21.42 tilbagehol­dt ved faergeterm­inalen på Faergevej, da han forsøgte at snige sig om bord på faergen. Han blev efterfølge­nde kørt tilbage til asylcenter­et.

Udbyttet blev et mindre pengeskab med kontanter og smykker, da en kraftig hjemmerøve­r traengte ind i en 60-årig mands hjem og overfaldt og truede ham. Gerningsma­nden er dansk af udseende og omkring 40-45 år gammel.

En patrulje forsøgte at standse en spritbilis­t på Sydmotorve­jen ved Rønnede, men på afkørselsr­ampen kom den 45-årige bilist ud i rabatten og ramte et trae. Han var i forvejen frakendt kørekortet og kørte i en bil, der ikke var forsikret.

Paedagoger­ne måtte tilkalde hjaelp, da en otteårig, handicappe­t pige gik ud på tynd is på Farum Sø under en tur med sin institutio­n. Både politi, ambulance og brandfolk kom til, men pigen fortsatte videre ud til øen Klaus Nars Holm, hvorfra hun blev sejlet tilbage i en sejlrende.

 ?? FOTO: RASMUS FLINDT ??
FOTO: RASMUS FLINDT

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark