Ekstra Bladet

DR-LEGENDE STOPPER EFTER 47 ÅR På vej med en bog

- ALLAN LYKKE – Hvorfor holder du op? all@eb.dk

– Man har jo også et vist hensyn at tage til lytterne. Nu har det stået på laenge nok, griner Hans Otto Bisgaard i telefonen.

I går fortalte legenden, at han stopper i Danmarks Radio 28. februar. Slut efter 47 år bag både mikrofon og tvkamera.

Helt slut med arbejdsliv­et er det dog ikke. I de sidste 20 år har den dybe, rolige radiostemm­e slet ikke vaeret ansat på DR. Han har tilhørt Metronome Production, som så har ’udlejet’ hans arbejdskra­ft til statsradio­fonien – og der vil han fortsat vaere ansat.

– Jeg ved egentlig ikke, hvad jeg skal lave på Metronome, men de vil gerne beholde mig – i hvert fald nogen tid endnu. Det er jeg da glad for. Måske har de bare vaennet sig til mig på en eller anden akavet måde, siger Bisgaard, der selv mener, at han har lagt 80-90 procent af sin arbejdstid på Danmarks Radio de sidste mange år.

– Fordi jeg bliver 72 til sommer, og fordi min kone har gået derhjemme og vaeret pensionist i fem år. Vi skal prøve at spille noget mere golf og i det hele taget bare vaere sammen.

Hans Otto Bisgaard, der i 60’erne stod bag den sagnomspun­dne Brøndby Pop Club, blev ansat i Danmarks Radio i 1970. Først i radioen. I 1987 skiftede han til tv, og ti år senere var det så tilbage til radioen.

De sidste mange år har han lavet morgen-radio i programmet ’Morgenstun­d’ på først P4 så P5.

– Jeg skal også prøve at finde ud af, hvad det var, der ramte mig dengang for 47 år siden. Tonsvis af fantastisk­e oplevelser har jeg helt svedt ud. De kommer langsomt tilbage. Det kan der da godt komme en bog ud af.

– I første omgang vil jeg skrive den til mig selv for ikke at saette barren for højt. Men skulle den så hen ad vejen afstedkomm­e interesse fra flere – og i al beskedenhe­d har flere forlag da henvendt sig – så kan man ikke udelukke en decideret udgivelse.

– Og jeg kan godt forstå, at forlagene er interesser­ede, når jeg ser på, hvad jeg har lavet, og hvem jeg har mødt. Det løber op, og kan jeg fortaelle det ordentligt, kan det sgu godt blive en god bog.

– Hvis du skal plukke en enkelt oplevelse ud, hvilken skulle det så vaere?

– Mit og familiens møder med Bob Marley. Sammen med Helle Hellmann på Politiken var jeg den første medie-dansker, der mødte ham. Og han var bare et fantastisk menneske. Morsom, vidunderli­g

Kan jeg fortaelle det ordentligt, kan det sgu godt blive en god bog

– Jeg kan roligt traekke mig tilbage. Jeg har intet til gode, fortaeller Hans Otto Bisgaard.

skaev i enhver henseende, men først og fremmest en meget kaerlig mand. Han blev en naer ven, og jeg fik det helt fysisk dårligt, da jeg

hørte, at han var død.

Hans Otto ser også med glaede tilbage på de fem Olympiske Lege, han har vaeret med til at daekke.

– Sådan er der så mange gode minder. Jeg kan roligt traekke mig tilbage. Jeg har intet til gode.

 ??  ??
 ?? FOTO: JAN UNGER ??
FOTO: JAN UNGER

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark