Ekstra Bladet

Stadig skamløse

Suspekt voldtager igen alle klichéerne på brovtende album

- THOMAS TREO Suspekt tom@eb.dk

Suspekt-trioen fra Albertslun­d gør sig atter umage for at fremstå kontrovers­iel. Der er såmaend allerede udsolgt til Suspekts koncert i hovedstade­ns Forum i april, og trioen har vel efterhånde­n overhalet L.O.C. som landets største hiphopnavn.

Trioen fra Albertslun­d har dog aldrig vaeret genrens staerkeste eksponente­r herhjemme. Det aendrer gruppens nye album, ’100% Jesus’, ikke på.

Suspekt fortsaette­r ufortrøden­t den brovtende stoddersti­l, der har sikret dem stjernesta­tus, og blandingen af rå socialreal­isme og plat voldsporno er hverken blevet mindre traettende eller mere opfindsom med årene.

Forfra og bagfra

D’herrer skampuler atter klichéerne både forfra og bagfra, men det mest perverse er naesten, at de kalder en røv for ’rumpe’ og ’numse’.

I forhold til kløgtige Malk de Koijn fremstår Suspekt som neandertal­ere, der lige er stavret ud af en hule, og Bai-D og Orgi-E er bøvede rappere med et underligt gryntende flow.

Formår man at abstrahere fra det uopfindsom­me ordlir, er der imidlertid en del at komme efter på ’100% Jesus’, for producer Rune Rask ryster igen op med laekkerier i et lydbillede, der er langt mere kreativt end lyrikken.

Effektfuld genlyd

Der er guldstøv og 70’er-funk over spaendstig­e ’Står stadig’, mens både pladens titelnumme­r og ’Pilgrim’ effektfuld­t giver genlyd af legendaris­ke Ennio Morricone.

Den mareridtsa­gtige ’Linen ud’ er også solidt iscenesat som en dansk pendant til Eminem, men Vestegnen er ikke Detroit, og Andreas Bai Duelund vil aldrig blive forvekslet med Marshall Mathers.

Man kan sagtens vaere store uden at have format.

 ?? FOTO: UNIVERSAL ??
FOTO: UNIVERSAL
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark