Ekstra Bladet

Otteårig måtte reddes ind fra ø

– En halv time senere, så var hun død

- BENJAMIN KROGH PRIVATFOTO

Hvis børnene havde gået tur en halv time senere, kunne det have kostet en otteårig pige livet. Det mener barnets mor, som er chokeret over, at paedagoger­ne ikke passede godt nok på hendes datter.

I går stak en otteårig pige af fra sine paedagoger og begav sig ud på tynd is på Farum Sø. Paedagoger­ne kunne ikke følge pigen ud på den usikre is. Redningspe­rsonale fra Nordsjaell­ands Politi måtte bruge båd, da pigen skulle hentes ind.

Dråben

– Det var dråben i dag. Hvis de havde gået tur en halv time senere, så var hun ikke kommet levende hjem på grund af den smeltende is, siger den fortvivled­e mor, Benedikte Sørensen, til Ekstra Bladet.

Moderen mener, at hun i laengere tid har gjort specialsko­len, Solhjorten, hvor hendes datter går, opmaerksom på, at hendes datter af og til kan finde på at stikke af.

– Skolen har ikke vaeret lydhør. De lytter ikke til foraeldren­e. De har ikke forstået, hvor livsfarlig­t det kan blive for hende. Hun er meget utilregnel­ig. Hun kan godt finde på lige pludselig at løbe og dreje hurtigt til venstre, siger moderen.

Ikke overrasket

Benedikte Sørensens datter lider af autisme, middelsvae­r mental retarderin­g og har en spiseforst­yrrelse. Hun har på mange måder brug for en masse hjaelp. Og selv om hun i den seneste periode har vist forbedring­er, kraever hun meget opmaerksom­hed.

– Det her bør ikke komme bag på dem. Jeg har en følelse af, at de ikke forstår det, Benedikte Sørensen er ikke sikker på, at hun tør sende sin datter i skole i dag. Her bliver den otteårige sejlet ind i sikkerhed efter pigens farlige faerd på tynd is.

 ?? FOTO: KENNETH MEYER FOTO: JENS DRESLING/POLFOTO ??
FOTO: KENNETH MEYER FOTO: JENS DRESLING/POLFOTO
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark