Ekstra Bladet

Farlig faerd

- Bbk@eb.dk

siger moderen, som tvivler på, om skolen kan passe ordentligt på hendes datter.

– Jeg er ikke sikker på, om hun skal afsted i morgen.

Dels er Benedikte Sørensen skuffet over de paedagoger, som var med på turen, men også på ledelsen på skolen i Farum, som hun mener har et ansvar.

– For nogle uger siden havde jeg en snak med forstander Michael Høybye, om at min datter har gjort nogle fremskridt. Men det må ikke blive en form for sovepude. Jeg synes, jeg har svaert ved at råbe dem op.

Haendelig haendelse

Michael Høybye siger til Ekstra Bladet, at han har talt med Benedikte Sørensen flere gange tirsdag, og at det i øvrigt var ham, som gjorde hende opmaerksom på mediernes daekning.

– Vi har et fint samarbejde. I dag var en haendelig haendelse, og så er der er stort set ikke mere i den historie, siger forstander­en.

– Det er mig, der har sendt hende linket til Ekstra Bladets historie.

Han fortaeller, at pigen er på skolen fra 08.00 til 16.00 i hele skoleåret og ferierne, og at de gør alt, hvad de kan for at passe på hende.

– Generelt kan jeg godt forstå, at foraeldre til udviklings­haemmede børn kan vaere fortvivlet, ligesom vi kan med vores børn, slutter forstander­en.

Fjernet ledsager

For nylig blev den otteåriges ledsager også taget fra hende. Hun bliver nu fulgt til skole af sin mor.

– Det var en, som fulgte med hende i skole, men det skal jeg nu. Hun blev kørt i taxa, men her begyndte hun at slå på ruderne.

– Det er hårdt for mig at skulle det også, samtidig med at jeg skal klare alt andet omkring hende. Jeg er nok det, man ville kalde for en af de svageste borgere her i Danmark. Nu prøver jeg bare at råbe nogen op, siger Benedikte Sørensen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark