Ekstra Bladet

Flynn faerdig

Rådgivers farvel kan aendre Trumps kurs over for Putin

- 14. februar:

Michael Flynns karriere som national sikkerheds­rådgiver for Trump blev kort. Michael Flynns tilbagetra­eden fra posten som national sikkerheds­rådgiver for praesident Donald Trump tyder på, at den nye amerikansk­e regering er blevet ’inficeret’ med antirussis­ke følelser.

Det siger et fremtraede­nde medlem af Ruslands parlament.

Traengt op i et hjørne

– Enten har Trump ikke tilstraekk­elig med uafhaengig­hed, og derfor er han blevet traengt op i et hjørne, eller også har antirussis­ke følelser allerede inficeret hele Trump-administra­tionen, siger parlamenta­riker Konstantin Kosatjov til nyhedsbure­auet RIA.

Flynns overrasken­de tilbagetra­eden kan betyde, at den nye amerikansk­e praesident ikke tilnaermer sig Rusland så hurtigt og i den grad, som han tidligere har antydet, siger en højtståend­e amerikansk regeringsk­ilde.

– Mange i Washington var Trump er tydeligvis sur over, at Flynns russiske samtaler er blevet offentligt kendt.

imod Flynns prorussisk­e kurs, og visse ting vil nu blive justeret, siger iagttagere til Reuters. Trump er tydeligvis sur over, at Flynns russiske samtaler er blevet offentligt kendt. Praesident­en

skriver på Twitter:

– Den vigtigste historie er, hvorfor der er så mange ulovlige laekager. Vil det også ske, når jeg tager hånd om Nordkorea osv.? oplyser, at Flynn og ambassadør­en ikke drøftede en ophaevelse af sanktioner­ne.

Det Hvide Hus forsikrer i en udtalelse, at Flynn har Trumps ’fulde tillid’.

CNN skriver, at justitsmin­isteriet har advaret Det Hvide Hus om risikoen for, at Flynn kan vaere et muligt mål for russisk afpresning på grund af sagen.

Flynn meddeler officielt, at han fratraeder.

 ?? FOTO: AP ??
FOTO: AP
 ?? FOTO: AP ??
FOTO: AP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark