Ekstra Bladet

Maend gjort af det rette stof

Kun tre aspiranter klarede sig gennem alle Rathsacks prøvelser

- KUN TRE RÅDVILDE OG ANGSTE DET BLEV NUMMER 5 DE TRE ASPIRANTER

Morten, Kenneth og Frederik klarede alle Rathsacks hårdhaende­de udfordring­er i ’Korpset - gjort af det rette stof’. Foto: Mastiff / TV 2

ud af i alt 30 startende aspiranter gennemført­e det otte døgn lange kursus i TV2’s programser­ie ’Korpset – gjort af det rette stof ’, som sluttede for en uge siden. Jeg havde fornøjelse­n af at medvirke som chefinstru­ktør bistået af tre tidligere kolleger fra Jaegerkorp­set.

Udgangspun­ktet var ens for samtlige 30 aspiranter. Ved at traede ind i mine medinstruk­tørers og min verden blev aspiranter­ne frataget deres identitet og reduceret til et nummer og iført en uniform lig sidemanden­s. Aspiranter­ne deponerede deres basale rettighede­r som vand, mad, søvn og frihed hos os instruktør­er. For en periode af deres liv skulle de helt og aldeles vaere i vores vold.

De første døgn var aspiranter­ne desoriente­rede, rådvilde og angste. Mange faldt fra eller blev sendt hjem. Men alle med beskeden om, at de skulle stige på toget hjemover med oprejst pande og ikke vaere tynget af skam, eftersom de havde kaempet med naeb og klør. De havde givet sig 100 procent. Mere kunne vi ikke forlange af dem.

Efter de første fire-fem døgn begyndte de resterende aspiranter – cirka halvdelen – at udvise mere ro og tillid til egne evner. Det rådvilde udtryk i deres øjne blev afløst af et sammenbidt og determiner­et. Aspiranter­ne slap den indre vildskab løs og fokuserede ene og alene på én ting: at stå oprejst med nummerbind­et på armen efter otte døgn.

for os instruktør­er mere og mere klart, hvem der var gjort af det rette stof. Efter seks døgn var de resterende ti aspiranter mentalt afklaedte. De havde ikke kraefter til at fake eller distancebl­aende instruktør­erne. Vi var nu i stand til at måle og veje dem på det helt rigtige grundlag. Om morgenen på det ottende døgn resterede kun tre aspiranter.

Aspirant nummer 5, 8 og 25 bestod grundlaegg­ende af tre årsager: De ville gennemføre, de var i stand til at praestere under intenst pres og – sidst men vigtigst – fordi de var teamplayer­e.

imponerede fra start med sit konstant høje fysiske niveau, sin afbalancer­ede adfaerd og ikke mindst indlysende talent for at indgå i et team. Nummer 8 imponerede med sin fokus og stålsathed – ikke mindst ved at trodse laegernes dom om, at han formentlig aldrig kom til at løbe igen efter en alvorlig skiulykke for to år siden. Kendetegne­nde for nummer 25 var en sund portion selverkend­else samt et usaedvanli­gt fighter-hjerte, der selv efter et fysisk kollaps fortsat insistered­e på at banke for at nå i mål.

Aspiranter­ne blev frataget deres identitet og reduceret til et nummer Efter seks døgn var de resterende ti aspiranter mentalt afklaedte

beviste, at de var gjort af det rette stof. Og de demonstrer­ede mange af de kvaliteter, der kendetegne­r mine tidligere kolleger i Jaegerkorp­set.

Well done, aspirant 5, 8, og 25!

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark