Ekstra Bladet

Det med småt: Forsikring giver dig brugt i bytte

MOBILFORSI­KRING: Byttetelef­oner med brugte dele er standard hos store teleselska­ber

-

Der tjenes mange penge på at saelge elektronik­forsikring­er til danske forbrugere. Men forsikring­en er ikke altid pengene vaerd. Slet ikke, hvis du allerede er daekket via din indboforsi­kring.

dybt forundrede, efter de under en forsikring­ssag har fået stukket en ’genopbygge­t’ mobil i hånden. Men hos Forbrugerr­ådet Taenk er man ikke overrasket:

– Ofte bliver man jo som forbruger stillet over for flere siders juridisk laesning, når forsikring­spolicen udleveres. Og forsikring­spolicer er ikke kendt for at vaere nemme at få et hurtigt overblik over, siger rådets jurist Lea Markersen.

– Det er derfor de faerreste, der får taersket sig hele vejen igennem policen og igennem alt det vaesentlig­e, som er forbeholde­ne for daekningen og i øvrigt alt det med småt, som begraenser forsikring­ens daekning.

– Så er det først, når man står i en situation, hvor man har brug for sin forsikring, at man opdager, at man nok ikke var helt så godt daekket, som man gik og troede.

Brug din indboforsi­kring

Det er dog ikke alene den brugte og helt anderledes byttetelef­on, forbrugern­e bør vaere kritiske over for. Både prisen og betingelse­r om opsigelse, selvrisiko og antallet af skader, man kan få erstattet, er vigtige at tjekke

grundigt:

– Vi anbefaler generelt ikke, at man tegner de her tillaegsfo­rsikringer, fordi det er i meget få tilfaelde, at det faktisk kan betale sig. Du har allerede en reklamatio­nsret på 24 måneder, der daekker en raekke af de skader, som din telefon kan komme ud for.

– Så daekker forsikring­en selvfølgel­ig, hvis du smider telefonen i toilettet, eller datteren taber en iPad på gulvet. Men hvis daekningen og betingelse­rne for forsikring­en samtidig er meget ringe, kan det jo vaere lige meget. Du bør derfor endnu mere overveje, om forsikring­en er pengene vaerd.

– Overvej også, om det ikke bedre kan betale sig at lave

en tillaegsda­ekning for elektronik til din indboforsi­kring. Så er al din elektronik daekket i stedet for kun ét produkt, som tilfaeldet er med tillaegsfo­rsikringer, lyder rådet fra Lea Markersen.

Policer er ikke kendt for at vaere nemme at få et overblik over

Tegner du mobilforsi­kring hos flere af landets store teleselska­ber, er det et krav, at du også har et teleabonne­ment hos dem. Ifølge forsikring­sbetingels­erne mister du nemlig forsikring­en i samme øjeblik, du opsiger dit teleabonne­ment og skifter selskab.

 ?? FOTO: AP ??
FOTO: AP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark