Ekstra Bladet

CHANCELØSE

Arsenal er røget ud af ottendedel­sfinalen i Champions League de seneste seks år. Alt tyder på, historien gentager sig, mener en britisk ekspert

- THOMAS N. ANDERSEN tna@eb.dk

Fodboldfan­s verden over slikkede sig sikkert om munden, da Arsenal og Bayern München blev parret sammen i Champions Leagues ottendedel­sfinale. To stormagter fra to af de staerkeste ligaer i Europa, der over to opgør duellerer om videre avancement i den fineste klubturner­ing.

Men virkelighe­den er givetvis ikke helt så glamourøs, som kampprogra­mmet antyder.

For mens Bayern München fortsat tilhører den absolutte top i Europa, er Arsenal de senere år gledet ned i naeste lag. Nu er Arsenal ikke laengere synonym med et europaeisk klassemand­skab – tvaertimod har Arsène Wengers tropper fået status som et hold, der ikke slår til. Hverken i Champions League eller Premier League.

Det mener i hvert fald fodboldjou­rnalist John Cross, der følger Arsenal taet for avisen The Mirror.

– Jeg sidder i München og forsøger at finde én trovaerdig grund til, at Arsenal skulle slå Bayern ud af Champions League. Jeg har meget svaert ved at finde den. Som jeg ser det, har Arsenal i bedste fald 20 procent chance for at gå videre, og det baserer jeg hovedsagel­igt på, at man slutter hjemme i London, men det er naeppe nok til at bryde ottendedel­s-forbandels­en, siger John Cross og henviser til, at Arsenals endestatio­n de sidste seks Champions Leaguesaes­oner

Det må spille ind, rent psykologis­k, at man igen står over for Bayern. Arsenal vandt godt nok i gruppespil­let sidste år hjemme mod Bayern, men tabte så 5-1 ude i den omvendte kamp har vaeret ottendedel­sfinalen.

13 saesoners tørke

Efter 13 saesoners tørke bliver det naeppe heller i år, de titelhungr­ende Arsenal-fans

får stillet sulten efter et Premier League-trofae.

Dyre nederlag mod Everton og Manchester City før jul og inden for de seneste uger mod Watford og Chelsea har spoleret mesterskab­sdrømmene for The Gunners, der er ti point efter de blå bysbørn fra Chelsea i Premier League.

Historien vil gentage sig

I Champions League ligner heller ikke nogen nem vej til succes. Selv om Arsenal for en gangs skyld sluttede øverst i sin indledende pulje (foran Paris SG), skal englaender­ne alligevel op mod Bayern München, idet tyskerne sluttede efter Atletico Madrid i sin pulje. Det betyder dog, ifølge John Cross, intet for styreforho­ldet mellem

de to mandskaber.

– Nu er tavlen visket ren. Førsteplad­sen i puljen betyder kun noget i forhold til, at man starter ude og slutter hjemme. Bayern er kaempe favorit i min bog, og sådan er opfattelse­n i Storbritan­nien. Arsenal spiller ikke saerlig godt, og i weekenden måtte man kaempe hårdt for at få en kontrovers­iel sejr hjemme over Hull.

– Derudover må det spille

ind, rent psykologis­k, at man igen står over for Bayern. Arsenal vandt godt nok i gruppespil­let sidste år hjemme mod Bayern, men tabte så 5-1 ude i den omvendte kamp. Desuden har tyskerne slået Arsenal ud i både 2013 og 2014 i ottendedel­sfinalen uden store vanskeligh­eder. Jeg er sikker på, historien vil gentage sig, siger John Cross.

 ?? FOTO: AP ?? Mesut Özil og resten af Arsenal-holdet fik med nød og naeppe en sejr over Hull i weekenden og virker chanceløse mod maegtige Bayern München i aften.
FOTO: AP Mesut Özil og resten af Arsenal-holdet fik med nød og naeppe en sejr over Hull i weekenden og virker chanceløse mod maegtige Bayern München i aften.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark