Ekstra Bladet

ONDT ÅR FOR OUTSIDER’S

Så galt gik det i eks-rockernes klub

- METTE FLECKNER

Der var store armbevaege­lser og ditto forsikring­er om loyalitet og broderskab, da motorcykel­klubben Outsider’s trådte frem i rampelyset sidste år.

Klubben gjorde sig bemaerket – også hos politiet – ved at medlemsska­ren blandt andet talte adskillige gamle medlemmer af rockerklub­berne Hells Angels og Bandidos. Nogle af dem var profiler fra gamle dages rockerkrig. Nogle havde en fortid med tung kriminalit­et i bagagen. Andre havde slet ikke rockerfort­id.

Nu var de søgt sammen om et rygmaerke med et grønt skelethove­d i flammer.

Praesident Motormund

Men der kom revner i rygmaerket. En hastigt voksende medlemsska­re, store egoer under samme tag, og en raekke uenigheder praegede billedet i det forgangne år.

Ekstra Bladet interviewe­de for første gang fremtraede­nde medlemmer af Outsider’s i april sidste år i deres klubhus med billardbor­d, bardisk og traebaenke på en landejendo­m uden for Hårløv ved Køge.

– Vi snakker med jer, ellers skriver I bare noget pis, lød begrundels­en for at medvirke fra Outsider’s-praesident­en kaldet Bokser-Tommy med det ekstra kaelenavn ’Motormund'.

Praesident­en med det borgerlige navn Tommy Lundsgaard var selv tidligere medlem af Hells Angels og havde efter eget udsagn tilbragt sammenlagt 14 år i faengsel.

Far og søn med sammen

Blandt medlemmern­e i Ousider’s var en tidligere rocker-profil –’Suzuki-Torben’ Ohlsen Jensen og hans voksne søn, Thorbjørn, der i sin tid fulgte sin far ind rockermilj­øet. Begge havde tidligere vaeret medlemmer af Bandidos.

Klubben Outsider’s havde i en årraekke haft en omskifteli­g tilvaerels­e, og i 2015 skete der en større udskiftnin­g i medlemsska­ren.

For meget kaffeklub

– Det var blevet for meget kaffeklub for folk med hvide sokker i sandalerne. Så der blev ryddet op, sagde ’Bokser-Tommy’ til Ekstra Bladet sidste år gang og påpegede, at de i Outsider’s ikke var ’Guds bedste børn’.

– Men vi traeder ikke nogen over taeerne, hvis de ikke traeder os over taeerne, lød det.

I Outsider’s understreg­ede man, at klubben havde et godt forhold til andre klubber – også til Hells Angels og

Bandidos.

Det lokale politi på Midtog Vestsjaell­and var bevidste om MC-klubbens eksistens og dens brogede medlemsska­re. Fra Rigspoliti­et’s NEC, der på nationalt plan, overvåger rocker-bandemiljø­et lød det om Outsider’s:

– Det er rigtigt, at der i visse tilfaelde er nogle navnesamme­nfald med folk, vi tidligere har kendt fra HA eller Bandidos og støtteklub­ber. Men det er ikke noget, der har ført til, at de har et fokus hos os. Vi har ført set, at medlemmer, når de bliver aeldre, enten får en mere tilbagetru­kket rolle eller helt traekker sig og skifter til noget andet, hvor der måske er 'andre dyder' på dagsordene­n.

Ramt af tragedie

I sommer ramte en tragedie Outsider’s: Et 34-årigt medlem kaldet ’Bull’ kørte i august galt i Køge og blev slynget af sin motorcykel og draebt. Manden efterlod sig en lille datter, og klubben samlede ind til familien.

Outsider’s forsøgte også at etablere sig i det nordvestli­ge Sjaelland. En mand fra Odsherred med kriminel fortid var,erfarer Ekstra Bladet, kortvarigt med i klubben sidste sommer, men han og klubben skiltes igen af ukendte årsager.

Denne mand, Jørgen Lund, blev kendt et halvt år senere i en helt anden forbindels­e som drabsoffer og som ven af Kessler-familien, da han blev skudt og draebt i et sommerhus i Veddinge Bakker.

Outsider’s havde i sommer – erfarer Ekstra Bladet – 40 og 50 medlemmer. Men sammenhold­et begyndte at knage, og stridighed­er brød ud i lys lue.

Oplysninge­r til Ekstra Bladet går på, at der i Outsider’s var ’for mange kokke’ og store egoer under samme tag. Desuden opstod en raekke uenigheder om klubbens fremtid.

Eks-praesident­en ud

En strid førte i september til, at ’Suzuki-Torben’, blev smidt ud af Outsider’s MC. Sønnen Thorbjørn, som havde titel af vicepraesi­dent, var uenig i den beslutning og fulgte sin 58-årige far ud af klubben. En stribe andre fulgte med, og klubben stod amputeret tilbage.

Den tidligere praesident, ’Bokser-Tommy’ forlod Outsider’s i løbet af vinteren. Han ønsker ikke at afsløre den direkte årsag over for Ekstra Bladet, men siger, at der var nogle ’interne uenigheder’.

I december stod det klart, at medlemmet ’Liller’ ikke ville komme til at køre på motorcykel laenge. Han havde en retssag haengende over hovedet fra tiden før Outsider’s og var blevet dømt i en stor sag om amfetamin, hvor han naegtede sig skyldig og derfor havde anket.

'Liller' var på fri fod frem til ankesagen i Østre Landsret, som 7. december idømte ham ni års faengsel. Med dommen kraevede anklageren ham og andre dømte i sagen sendt bag tremmer straks.

 ??  ??
 ?? FOTO: PER RASMUSSEN ?? Rockere på nedturEt af de første billeder fra april sidste år af en lille skare af Outsider’s MC. Mange er nu ude.
FOTO: PER RASMUSSEN Rockere på nedturEt af de første billeder fra april sidste år af en lille skare af Outsider’s MC. Mange er nu ude.
 ?? FOTO: MOGENS FLINDT ?? Det 34-årige Outsider’s-medlem omkom, da han kørte galt på sin motorcykel.
FOTO: MOGENS FLINDT Det 34-årige Outsider’s-medlem omkom, da han kørte galt på sin motorcykel.
 ?? FOTO: PER RASMUSSEN ?? ’Bokser-Tommy’ var praesident i Outsider's: -Vi traeder ikke nogen over taeerne, hvis de ikke traeder os over taeerne, sagde han under et tidligere interview.
FOTO: PER RASMUSSEN ’Bokser-Tommy’ var praesident i Outsider's: -Vi traeder ikke nogen over taeerne, hvis de ikke traeder os over taeerne, sagde han under et tidligere interview.
 ?? FOTO: KENNETH MEYER ??
FOTO: KENNETH MEYER
 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Suzuki-Torben med sønnen Thorbjørn. Far og søn havde begge vaeret medlem af Bandidos og var også begge i Outsider's.
FOTO: KENNETH MEYER Suzuki-Torben med sønnen Thorbjørn. Far og søn havde begge vaeret medlem af Bandidos og var også begge i Outsider's.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark