Ekstra Bladet

SNØD SIG TIL 122.450 KRONER SYRIEN-KRIGER BEGIK SOCIALBEDR­AGERI

Byttede identitet med anden mand for at få udbetalt kontanthja­elp i et helt år

- Trs@eb.dk

Syrienskri­geren har om måneden fået udbetalt 10.204 kroner til finansieri­ng af krigen. Nu er der et krav om, at han skal betale pengene tilbage.

det er fuldstaend­ig forkasteli­gt, at det kan lade sig gøre inden for lovens rammer, og at det er så nemt at udgive sig for at vaere en anden, siger Mette Balsby.

Syrien-krigeren og hans hjaelper fik med deres udspekuler­ede trick uberettige­t udbetalt 122.450 kroner.

Den forkerte mand

Kolding Kommune kan ikke oplyse, hvorfor de ikke har opdaget, at de har holdt møder med den forkerte mand i naesten to år.

– Vi har gjort alt det, vi skal gøre i forhold til dansk lovgivning, vi har holdt samtaler, bedt om id, og han har vaeret til laegesamta­ler, siger Mette Balsby.

– Har I ikke styr på jeres borgere i kommunen?

Vi har haft styr på vores borgere, det viser det sig jo, at vi har haft styr på det, siger Mette Balsby.

– Men hvordan kan en mand få en anden mands kontanthja­elp?

– Nu kan jeg ikke oplyse om alt i den her sag. For vi ved ikke, om den mand har vaeret i systemet før (manden der har udgivet sig for at vaere Syrien-krigeren, red.). Han kan komme ind fra gaden og sige, han er den person, og leve op til lovgivning­en, siger Mette Balsby.

PET ind i sagen

Det er først i juni måned 2016, altså to et halvt år efter manden tog til Syrien, at Kolding Kommune bliver gjort opmaerksom på, at deres borger befinder sig i Syrien.

Det fremgår af den korrespond­ance, der har vaeret mellem forvaltnin­gerne, viser aktindsigt.

PET sender en mail 1. juni til Styrelsen for Arbejdsmar­ked og Rekrutteri­ng, hvor de

oplyser, at manden er rejst til Syrien.

Samtidig modtager Syrien-krigeren et brev fra Styrelsen for Arbejdsmar­ked og Rekrutteri­ng, hvor han bliver oplyst om sin rejse.

Penge retur

Syrien-krigeren har om måneden fået udbetalt 10.204 kroner til finansieri­ng af krigen.

Styrelsen for Arbejdsmar­ked og Rekrutteri­ng har derfor rejst et tilbagebet­alingskrav på 122.450 kroner over for manden. Det svarer til, at han skal betale hele beløbet tilbage for de 12 måneder.

Kolding Kommune vil ikke oplyse, om der er rejst en sigtelse for økonomisk kriminalit­et mod de to maend, og det har heller ikke vaeret muligt at få en eventuel sigtelse bekraeftet hos Sydøstjyll­ands Politi. kroner vil et bredt flertal i Folketinge­t give studerende, der er i praktik ved siden af deres SU.

 ?? FOTO: AP FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN ??
FOTO: AP FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark