Ekstra Bladet

BESKYLDT FOR TYVERI Bortvist for at indløse pant fra egne flasker

Rengørings­assistente­r blev bortvist fra jobbet for køre i Netto med flasker, som reality-kendis Mikkel Skelskov plejer at veksle

- CHRISTIAN KLOSTER kloster@eb.dk

De rutinerede rengørings­assistente­r Cherie Simon og Jeanette Hansen vil renses for beskyldnin­ger om flaskepant-tyveri.

Derfor står de nu frem i Ekstra Bladet.

For nylig blev de nemlig bortvist med påstande om tyveri fra deres job i Københavns Lufthavn, hvor de som ansatte i firmaet Europe Handling gjorde rent på fly, der tilhører Air Canada og Emirates.

Det er job, de har haft i årevis og, ifølge egne udsagn, passet på en loyal og pligtopfyl­dende måde.

– Så fik vi en dag den udmaerkede idé, at vi ville indløse vores egen flaskepant og bruge indtaegten på en faelles sommerfest eller et bowlingarr­angement for alle ansatte, siger Cherie Simon.

– Men det skulle vi aldrig have gjort.

Flaskerne – blandt andet billig-sodavand indkøbt i Netto – traekker Europe Handlings mange medarbejde­re for otte kroner stykket i en automat i et baglokale i lufthavnen.

Automaten tilhører virksomhed­en, hvor ejeren og direktøren hedder Jan Skelskov.

Far til natklubeje­r

Jan Skelskov er far den til unge forhenvaer­ende natklub-ejer og forretning­smand Mikkel Skelskov, som i fjor blev landskendt, da han stod frem på TV3 som far til reality-kvinden Amalies baby – i dokumentar­en ’Amalies Baby’.

Mikkel Skelskov er også ansat i sin fars rengørings­virksomhed, ligesom hans nye kaereste er det.

– Jan Skelskovs svigerdatt­er, som er sekretaer i firmaet, har, indtil vi begyndte at indsamle flaskerne kørt op i Netto for at indløse flaskepant­en – typisk med hjaelp fra Mikkel Skelskov, forklarer Jeanette Hansen.

– Eksempelvi­s så jeg, hvordan de fyldte hendes lille Fiat med flasker og dåser, da de kom hjem fra ferie her i december. Han sad så indeklemt på passagersa­edet godt presset af poser smaekfyldt med de flasker og dåser, som vel egentlig tilhørte os, siger hun.

Men da Jeanette og Cherie begyndte at indsamle pantemball­agerne med kollegaern­es accept, blev de bortvist uden løn af Mikkels Skelskovs far.

3F er med os

– Vi er blevet bortvist med en helt forrykt og grov påstand om, at vi skulle have stjålet pant, men hvordan kan det vaere tyveri? For panten tilhører selvfølgel­ig os; kunderne. For det er selvfølgel­ig ikke lovligt at saelge sodavand uden pant. Det er vores flasker. Det er ikke tyveri, argumenter­er Jeanette.

Ekstra Bladet har laest de skriftlige bortvisnin­ger, som Jan Skelskov begrunder med tyveri. For han mener, at flaskerne tilhører virksomhed­en.

Kvindernes fagforenin­g bekraefter, at der er en sag.

– Der er begaeret fagretslig behandling, og så laenge sagen kører, ønsker vi ikke at udtale os, lyder det fra 3F.

– 3F er med os. De siger, vi har en klokkeklar sag. De mener, at bortvisnin­gen er ulovlig, og tyveri-beskyldnin­gerne helt og aldeles grundløse, siger Cherie Simon, som har arbejdet med fly-rengøring i ti år. Jeanette Hansen tilføjer: – 3F’s faglige sekretaer har dobbelttje­kket i pant-bekendtgør­elsen, at panten tilhører den, der har betalt for flasken med indhold: altså os.

Ekstra Bladet har fra flere nuvaerende ansatte i virksomhed­en og fra en kilde i det faglige system fået oplyst, at forløbet har vaeret, som Cherie Simon og Jeanette beskriver det.

De nu forhenvaer­ende kollegaer ønsker, af hensyn til deres anseelse hos ledelsen, ikke at stå frem med navn. Jan Skelskov er far den til unge fhv. natklubeje­r og forretning­smand Mikkel Skelskov, som i fjor blev landskendt, da han stod frem på TV3 som far til reality-stjernen Amalies barn. – Jan Selskov, kan jeg tale med dig – og gerne med Mikkel – om flaskepant-konflikten og bortvisnin­gen af Cherie og Jeanette?

– Det vil vi ikke udtale os om. Det har vi ikke lyst til. Vi vil aldrig udtale os om en Jeanette og Cherie er rystede – de blev bortvist fra deres arbejdspla­ds for at inkassere pant fra egne flasker.

Vi ville indløse vores egen flaskepant og bruge indtaegten på en faelles sommerfest

 ?? FOTO: STINE TIDSVILDE ?? Uretfaerdi­gt
FOTO: STINE TIDSVILDE Uretfaerdi­gt
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark