Ekstra Bladet

KENNETH VIGEHOLM

- Adam.hvidt@eb.dk

– Uanset hvordan man vender og drejer det, så er alle, der køber eller misbruger kokain, med til at finansiere et meget og kriminelt og potentielt livsfarlig­t miljø. Det er ikke og bliver aldrig noget, man kan forsvare, siger Steffensen, der er tidligere chef for narko-afdelingen og i dag tilknyttet afdelingen for organisere­t kriminalit­et.

Og der kommer ekstra vaegt bag ordene fra den erfarne betjent, når man ser på personkred­sen fra Zobels kokain-fortid. De befandt sig tydeligvis i et kriminelt og livsfarlig­t miljø. Kendt som ’Cosby’ og ham, der introducer­ede Rigmor Zobel for pusheren Andreas Dybdahl, der senere vidnede mod hende i retssagen. Det var telefonafl­ytningerne af ’Cosby’ og Dybdahl, som i første omgang førte til, at Rigmor Zobel kom i politiets søgelys.

Kenneth ’Cosby’ Vigeholm var under efterforsk­ning for omfattende narkokrimi­nalitet, da han koldblodig­t blev skudt ned uden for sit hjem i sommeren 2010. ’Cosby’ var en kendt pusher på Christiani­a, og hans egen videooverv­ågning dokumenter­ede nedskydnin­gen. Han var ved at låse sig ind i sit hjem, da en ukendt mand trådte frem i lyset og spurgte, om han var ’Cosby’.

– Ja, det er mig, lød svaret, hvorefter attentatma­nden affyrede sit våben seks gange.

Kenneth Vigeholm overlevede mirakuløst attentatet, men blev alvorligt hjerneskad­et.

Politiet sigtede fire personer med tilknytnin­g til Bandidos og en femte mand, men ingen af dem blev dømt.

 ??  ?? Ekstra Bladet 16. juni 2010.
Ekstra Bladet 16. juni 2010.
 ??  ?? Ekstra Bladet i går.
Ekstra Bladet i går.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark