Ekstra Bladet

Mand druknede under fisketur

- METTE FLECKNER fleck@eb.dk KALUNDBORG: AALBORG: GUDME: ROSKILDE: VOJENS:

Fundet af to døde personer hver deres sted har medført aktivitet fra henholdsvi­s politiet og redningsfo­lk.

I går blev en livløs mand fundet ved Veddelev Strand naer Roskilde.

– Et par borgere er ude og gå en tur på stranden, da de ser en person i vandet iført redningsve­st, fortalte kommunikat­ionsrådgiv­er i Midtog Vestsjaell­ands Politi Martin Bjerregaar­d.

En redningshe­likopter blev rekvireret og måtte lande naer kysten, men mandens liv stod ikke til at redde.

I første omgang var politiet ikke bekendt med mandens identitet, men hans bil blev fundet på en parkerings­plads i naerheden, og det viste sig, at der var tale om en 75-årig lystfisker, som ifølge politiet var druknet.

Et andet sted i politikred­sen blev en 39-årig mand i går obduceret efter at vaere fundet død i et ubeboet hus i Smedelunds­gade i Holbaek.

Fundet af manden medførte i første omgang stor aktivitet, og et område blev afspaerret, mens kriminalte­knikere og en retsmedici­ner arbejdede på stedet.

Manden blev fundet uden at baere det tøj, man kunne forvente at have på efter årstiden, og tøjet lå ikke på stedet.

Hårdt liv

– Det sammenhold­t med, at personen har ligget i 'nogen tid', gjorde, at der var grundlag for, at vi lavede undersøgel­ser på stedet med politi og kriminalte­knikere. Retsmedici­neren foretog ligsyn på stedet, og intet tyder på, at Politiet fik hjaelp af en af Forsvarets helikopter­e ved eftersøgni­ngen af en forsvunden lystfisker.

der ligger en forbrydels­e bag, men han bliver obduceret, sagde Martin Bjerregaar­d.

Han understreg­ede, at de foreløbige tekniske og retsmedici­nske

undersøgel­ser tyder ikke på, at der var foregået noget kriminelt.

De retsmedici­nske undersøgel­ser kan formentlig fastslå et cirka-dødstidspu­nkt

og årsag.

Manden har ifølge politiet levet et hårdt liv. Han faerdedes blandt andet på et opholdsste­d i Holbaek.

Politiet har fra flere bilister i den seneste uge fået henvendels­e om, at en udenlandsk mand ved henholdsvi­s Viborgvej, Randers N sydgående og omfartsvej­en ved Grenaavej forsøgte at vinke folk ind til siden, bad dem om penge og ville saelge guld. Hans køretøj beskrives som en nyere personbil i grålig farve. Politiet kender ikke til, at de formodede tricktyver­ier er lykkedes.

En kørelaerer anmeldte, at han og en elev, en 17-årig pige, var blevet påkørt af en bilist, som var stukket af, men hvor vognen havde tabt nummerplad­en. Den tabte nummerplad­e viste sig at stamme fra en bil, der var blevet stjålet. Føreren og bilen, en blå Ford Fiesta med knust højre forlygte, er nu efterlyst.

Tyveknaegt­e gik bevidst efter at finde bilnøglern­e, da de natten til i går brød ind i en villa. Tyvene listede ruden af til et bryggers, hvorefter de kunne åben døren indefra. De gik bevidst mod køkkenet, hvor bilnøglern­e til beboernes Volvo lå og kørte bort med vognen. Den har registreri­ngsnummer BJ 90688.

En borger har til politiet anmeldt haervaerk på en scooter ved, at ukendte gerningsma­end har urineret i tanken på scooteren, så luftfilter og benzinfilt­er havde taget skade.

Et par har anmeldt, at de på en café var blevet spurgt om vej på dårligt fransk af to fremmede maend, der bredte et DK-kort ud foran dem. Efterfølge­nde viste det sig, at kvinden havde fået stjålet sin pung med 2000 kroner i kontanter. Hun havde haevet pengene kort før, hvor den ene af maendene var blevet set taet på. De to maend beskrives som nordafrika­nske og velsoigner­ede, den ene med velfrisere­t, tykt og let krøllet hår.

Politiet prøvede at standse en bilist to gange med sømmåtter under en i alt 40 minutter lang biljagt natten til fredag, der begyndte i Vojens. Føreren kørte i en stjålet Nissan over Vojens, mod Hammelev og ad motorvejen mod syd til Skovby. Her lykkedes det politiet at stoppe manden kort efter, at han anden gang havde ramt en af politiets sømmåtter skriver jv.dk.

 ?? FOTO: KENNETH MEYER ??
FOTO: KENNETH MEYER

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark