Ekstra Bladet

Jeg tog hjertemedi­cin og sovepiller

JONATAN SPANG: Standupper­en fortaeller nu om den svaere tid, da han blev teaterdire­ktør for Nørrebro Teater

- KLARA HAUBERG HANSEN khh@eb.dk Sundhedsst­yrelsen

Det tegnede stort og godt, da komikeren Jonatan Spang og kompagnone­n Kitte Wagner sammen overtog rollerne som teaterdire­ktører for Nørrebro Teater i København tilbage i 2007. Men storhedsti­den blev alligevel ikke helt som forventet for standupper­en.

Den 38-årige komiker fortaeller i det nyeste Radio24syv-program 'Det naeste kapitel' om tiden, hvor alle papirer og dokumenter pludselig blev hevet ud af deres ringbinds-pladser og kørt igennem en makulering­smaskine. Der var intet overladt til de nye partnere.

Overtagels­en var så rodet og indviklet, at komikeren blev ramt af stor usikkerhed og til sidst måtte erkende, at den manglende søvn gjorde det svaert for ham at håndtere den svaere situation.

Angstdaemp­ende

– Jeg fik noget hjertemedi­cin, nogle beta-blokkere, og noget sovemedici­n. For jeg kunne ikke sove, fortaeller komikeren i radioprogr­ammet.

Det stod så slemt til, at Spang kunne vaere ved at falde i søvn, når han førte en samtale med en, og den anden var i faerd med at sige noget.

– Jeg var nødt til lige at tage en periode der, da vi overtog Nørrebro Teater, fordi der var så meget, der skulle laves, fortaeller han.

Men trods de slemme udsigter kom komikeren hurtigt ud af medicin-bruget, da han igen var ovenpå, og overskudde­t var tilbage.

– Det skete ret hurtigt, at jeg kom ud af det. For jeg er 70'er-opdraget til, at medicin, det er dårligt, det har min mor altid gået og sagt, så det hjalp, fortaeller han.

– Dengang blev jeg usikker og urolig over maengden af problemer. Men det er angstdaemp­ende for mig at handle – det er min måde at komme ud af 'bange' på.

Komikeren er lige nu aktuel med komedie-filmen 'Alle for tre', der for nylig havde premiere.

Sundhedsst­yrelsen

anbefaler, at man ikke benytter sig af sovemedici­n i mere end en til to uger, da det kan øge risikoen for at komme til skade eller at skade andre i trafikken.

Samtidig understreg­er

de, at medicinen kun virker det første stykke tid – derefter saetter bivirkning­erne ind, så som svimmelhed, problemer med hukommelse­n og døsighed.

De fleste når

ikke at opdage, at de er blevet afhaengige af medicinen. Men er du blevet det og stopper brat med medicinen, vil du opleve abstinense­r som angst, problemer med at sove og uro.

Kilde:

 ?? FOTO: JESPER MORTENSEN ?? – Det skete ret hurtigt, at jeg kom ud af det. For jeg er 70'er-opdraget til, at medicin, det er dårligt, det har min mor altid gået og sagt.
FOTO: JESPER MORTENSEN – Det skete ret hurtigt, at jeg kom ud af det. For jeg er 70'er-opdraget til, at medicin, det er dårligt, det har min mor altid gået og sagt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark