Ekstra Bladet

Kevins boss: Et skridt op

-

MONTMELO (Ekstra Bladet): Haas F1 slap ganske haederligt fra den første testuge i Barcelona. Så haederligt at Toro Rossos tekniske chef, James Key, naevnte praecist amerikaner­ne som en af sit teams største rivaler i den kommende saeson.

– Jeg tror, vi har taget et skridt frem. Hvor langt er endnu svaert at sige. Det er meget sådan, at vi har taget et skridt frem, men de andre har måske taget et endnu større skridt. Tiderne her er meget forvirrend­e, og det er svaert praecist at regne ud, siger Haas’ teamchef, Günther Steiner, da Ekstra Bladet møder ham efter første testuge. sikre på, at vi igen er i midterfelt­et. Om vi er i toppen af det eller laengere nede, ved vi ikke, men jeg tror, vi er mere i midten end sidste år.

– Et af vores mål er en bedre bil, men også ikke at vaere så svingende i vores praestatio­ner. Vi lader til at vaere det og forstår bilen bedre, men kan jeg love det? Nej.

Løbende opdatering­er

Sidste saeson blev den fornemme placering grundlagt med gode praestatio­ner først i saesonen, inden man tidligt skiftede fokus på 2017.

Nye regler gør, at dem med store lommer vil bruge rigtig mange penge på at udvikle bilen hen over året. Hos Haas har man også planer om flere løbende opdatering­er end i fjor, så teamchefen er ikke nervøs for, hvad der sker sidst på saesonen.

– Vi kan ikke matche de store teams, det må vi vaere realistisk­e omkring. Sidste år planlagde vi ikke mange opgraderin­ger. Vi havde to, en stor og en lille. I år vil der komme mange flere, og det bliver mere små hele tiden.

– I begyndelse­n vil der blive udviklet meget, og du kan opnå store forbedring­er med mindre skift af dele. Det bliver ikke på Mercedes, Ferrari og Red Bulls niveau, men jeg tror, vi kan matche de øvrige midterhold, siger Günther Steiner.

Det bliver ikke på Mercedes, Ferrari og Red Bulls niveau, men jeg tror, vi kan matche de øvrige midterhold

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark