Ekstra Bladet

HELLERE TRAENE END ALLE KINAS MI

Den spanske mestertrae­ner Vicente del Bosque kunne have tjent over 75 mio. kr. om året i Kina, men den 66-årige tidligere landstraen­er afviste buddet. Han er faerdig som toptraener og vil hellere hellige sig familien og sin fodboldsko­le, der til sommer ko

-

til den sjaellands­ke provins for at promovere sin fodboldsko­le, der til sommer får internatio­nal premiere i Roskilde. børn en oplevelse for livet. For hvem kan lige prale med at vaere blevet traener af en mand, der har vundet VM, EM og Champions League …

Den hyggelige onkel

Det kan verdensstj­erner som Zidane, Xavi og Ronaldo, og de taler alle varmt om ham. Det gør folk, der har haft med del Bosque at gøre.

Xavi har kaldt ham for det mest humane menneske, han nogen sinde har mødt i et omklaednin­gsrum.

Ronaldo – og her taler vi den originale brasilians­ke udgave – sagde, at del Bosque var den traener, der forstod ham bedst, mens englaender­en Steve McManaman mente, at der burde vaere en statue af del Bosque i enhver spansk by.

Det sidste ville han ikke bryde sig om. Den titel som markis, som Kong Juan Carlos tildelte ham efter VM-sejren i 2010, må raekke for Vicente del Bosque, der er blandt de mest succesfuld­e traenere i verden nogen sinde.

Han har ikke José Mourinhos skarpe tunge, Pep Guardiolas fodboldhje­rne eller Jürgen Klopps entusiasme. Men han har til gengaeld en enorm ro.

Vicente del Bosque er den hyggelige onkel, man ville have ønsket at have haft, og er et levende bevis på, at det godt kan lade sig gøre at vinde og samtidig vaere et ordentligt menneske.

Det første er vigtigt for Det laerer man hurtigt i Real Madrid, hvor han har tilbragt hovedparte­n af sit liv. Men det andet er endnu vigtigere for ham. At vaere et ordentligt menneske.

– Jeg håber, at man husker mig som en person, der var behagelig at vaere sammen med. Jeg er ikke noget ekstravaga­nt menneske, og jeg vil helst huskes, som den jeg var: Et ganske almindelig­t menneske.

– Det allervigti­gste for mig har altid vaeret respekten fra mine spillere. Resten … det kan vi altid snakke om.

– Men er det vanskeligt at vaere et almindelig­t menneske i en hård fodboldver­den?

– Ja, det kan det vaere, men det er det bedste. Man skal ikke foregive, at man er noget andet, end man er. Jeg tror, at det er vigtigt, at man er, som man er, og holder begge ben på jorden.

Jeg er ikke noget ekstravaga­nt menneske, og jeg vil helst huskes, som den jeg var: Et ganske almindelig­t menneske Selvfølgel­ig er fodbold vigtigt. Meget vigtigt, endda. Men det er kun fodbold, og det er kun en del af livet. Uanset hvor store resultater man opnår, så er ingen af os perfekte

– For selvfølgel­ig er fodbold vigtigt. Meget vigtigt, endda. Men det er kun fodham.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark