Ekstra Bladet

EKSTRA TECH

Nintendo Switch er en tablet og spillekons­ol i samme forklaedni­ng – men skal du købe eller vente?

- PR-FOTO

Markedet for computersp­il er gigantisk. De bedste spil og konsoller saelges i mange millioner eksemplare­r. Og indtaegter­ne skal opgøres i milliarder.

Men konkurrenc­en er benhård, hvilket japanske Nintendo ved alt om. Den, der sidder stille i spilbranch­en, dør.

For både at overleve og skabe nye loyale kunder lancerer firmaet i denne weekend en hybrid. Nintendo Switch hedder enheden, der på samme tid er en mobil tablet og en spillekons­ol, du kobler til fjernsynet.

af Switch er positivt. Produktet virker solidt bygget, og idéen om at kunne tage det med på farten, men også spille derhjemme på en større skaerm er interessan­t.

Som tablet på farten er Switch lidt større end en iPhone 7 Plus – og tungere. Spillene, som fungerer globalt og dermed ikke er låst til et område, ligger på ET elektronis­k kort, du saetter i Switch.

Det saerlige ved enheden er, at de saerlige kontroller­e – kaldet Joy-Cons – kan saettes på hver sin side af Switch. Du kan også samle dem i et greb, så du får noget, der minder en normal kontroller. Endelig kan du dele de medfølgend­e Joy-Cons mellem to spillere, der nu har hver deres kontroller.

Med i kassen følger også den docking-station, som Nintendo Switch lades op i. Stationen har HDMI-udgang, der gør det muligt at slutte enheden til dit fjernsyn og spille i Full HD.

hvem Switch er bygget til? Nintendo vil uden tvivl sige, den er til alle, der har lyst til at spille hjemme eller på farten. Vores svar er derimod, at de dedikerede yngre spillere vil flokkes om apparatet, mens deres foraeldre vil se en smule skeptiske med fra sidelinjen.

Der er samtidig flere problemer med produktet, der kan gøre det vaerd at vente lidt, før man køber. Batteritid­en er et af de mest udtalte. Forvent en spilletid på godt tre timer med de fleste spil. Det er ikke meget, hvis man er på en laengere køretur eller i flyet. Grafikken og billedoplø­sningen på både tablet og fjernsynet er i orden, men ikke imponerend­e.

For at kunne bygge en hybrid har Nintendo nemlig vaeret nødt til at bygge så skrabet som muligt for ikke at ende med en enhed, der ville vaere umulig at slaebe rundt med. Eller som løber tør for strøm endnu hurtigere.

Det første indtryk af Switch er positivt. Produktet virker solidt bygget, og idéen om at kunne tage det med på farten, men også spille derhjemme på en større skaerm er interessan­t

problemer med online-funktioner­ne, herunder download af spil. Det er lige nu uvist, hvordan online-funktioner­ne kommer til at fungere, eller hvordan konsollen udvikles og opdateres de kommende måneder.

Den endelige dom over Nintendo Switch er derfor svaer at give. Enheden får point for innovation og muligheder­ne, der kan komme i Switch. Men dårlig batteritid, dyrt ekstraudst­yr og et meget sparsomt udvalg af spil traekker klart ned.

Spørgsmåle­t er så, hvem Switch er bygget til? Nintendo vil uden tvivl sige, den er til alle, der har lyst til at spille. Vores svar er derimod, at de dedikerede yngre spillere vil flokkes om apparatet, mens deres foraeldre vil se en smule skeptiske med fra sidelinjen

 ??  ?? SPØRGSMÅLE­T ER SÅ, Nintendo Switch kan stå på bordet, mens du bruger kontroller­ne til at styre igennem spillet med.
SPØRGSMÅLE­T ER SÅ, Nintendo Switch kan stå på bordet, mens du bruger kontroller­ne til at styre igennem spillet med.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark