Ekstra Bladet

GODE RÅD OM KOSTEN

1

-

Erstat kulhydrat-rige fødevarer

Kartofler, ris, hvidt brød og pasta indeholder megen energi sammenlign­et med grove grøntsager som kål, baelgfrugt­er og rodfrugter som rødbede og pastinak. De grove grøntsager er samtidig sundere for dig.

Spis proteinrig­t

Du kan finde proteiner i planteprod­ukter som bønner og linser samt animalske produkter som kød, fisk og mejeriprod­ukter. Proteiner giver formidabel maethed og indeholder vitale byggesten, du har brug for, når du traener. Pas dog på med kød med meget høje fedtprocen­ter, da det vejer tungt i kaloriereg­nskabet.

Sigt efter en sund tallerken

Det er ikke alle, der er lige vilde med en tallerken kun bestående af kød og grøntsager. Et realistisk bud på en sund, maettende tallerken kunne vaere 50 procent grove grøntsager, 25 procent kød og 25 procent kartofler, pasta eller ris.

Morgenmad og frokost

Til morgenmade­n og frokostmål­tidet er grøntsager og kød ikke lige det, man har lyst til. Et bud på et sundt og maettende morgenmålt­id er skyr eller graesk yoghurt med mysli og frugt. Til frokosten skal du sigte efter fuldkornsr­ugbrød, gerne højt belagt med kødpålaeg. Fed fisk som laks eller makrel, der er sundt og maetter godt, er at foretraekk­e som pålaeg.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark