Ekstra Bladet

GODE RÅD Hold dig fra hotel-bufferne:

-

Nej, 100 kroner virker måske ikke som meget for en ’all you can eat’-buffet, men det smager ikke godt. Kødet er ofte stegt eller kogt til uigenkende­lighed, og du kan få bedre mad i rigelige maengder for en 20’er, hvis du bevaeger dig uden for hotellerne.

Transport – billigt eller mageligt:

At hyre en privatchau­ffør er både nemt og billigt (i hvert fald efter danske standarder) – men har du tid og overskud, er den offentlige transport også vaerd at prøve. En ting er, at det er en oplevelse i sig selv at saette sig ind i en bus eller et tog – en anden, og for mange mere vaesentlig ting, er, at det er naesten gratis. For eksempel kan en tur fra den historiske by Galle til hovedstade­n Colombo – en tur på godt 2,5 times kørsel – klares for knap 18 kroner for to personer på anden klasse.

Prut om prisen:

Selv om priserne virker meget billige i forhold til det, vi er vant til herhjemmef­ra, så husk: Uanset om du handler tøj, souvenirs, mad eller transport er den pris, du får i første omgang, langt over den, de lokale får – og medmindre du befinder dig i en tjekket butik, er den altid til forhandlin­g. Det absolut dyreste sted, du kan bestille transport, tøjvask eller guide, er på hotellerne.

Skaf et simkort:

Skal du have kontakt til de lokale – for eksempel chauffører – er det en meget stor fordel at have et srilankans­k telefonnum­mer. Et simkort koster 150 lkr – cirka 7,50 danske kroner – og det koster tilsvarend­e lidt at få taletid og data nok til et almindelig­t forbrug.

Hos 3LikeHome er Sri Lanka med i abonnement­et, og du har derfor fri tale lokalt, til og fra Danmark, sms og den data, du har aftalt med teleselska­bet 3.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark