Ekstra Bladet

DREJ PÅ REJSE-

SCOR BILLIGE FERIER MED NYT TRICK: Sådan

- CHRISTINA EHRENSKJÖL­D CHRISTIAN KLOSTER

Forestil dig, at der findes et lykkehjul, som sender dig og dine kaere ud på en billig rejse til et nyt og fremmed sted hver gang, du drejer på det.

Pakker egen rejse

Sandheden er: Det findes – og flere og flere danskere bruger det nye trick, som bør bekymre visse traditione­lle arrangører af pakkerejse­r.

Ekstra Bladet, som grundigt har testet denne nye rejse-metode – kalder det rejse-rouletten:

Man pakker sin egen discountre­jse ved at bruge saerlige søgemaskin­er på nettet til at købe billig ledig kapacitet på alverdens fly og hoteller.

Søgemaskin­erne hedder eksempelvi­s Skyscanner, Google Flights og Momondo. Her indtaster man sit afrejse-tidspunkt – og hvorfra: Eksempelvi­s Billund, København, Malmø eller Hamborg.

Man udnytter så en hemmelig funktion: Nemlig at undlade at indtaste en destinatio­n. Flybooking-industrien kalder det 'anywhere search.' – 'hvor som helstsøgni­ng.'

Nu bliver det spaendende: Nu fremkommer søgemaskin­erne nemlig med en raekke forslag til destinatio­ner sorteret sådan, at de billigste flyrejser står øverst.

Hotel-kup

Er du heldig, er der eksempelvi­s tur-retur-flyrejser til Istanbul, Prag, Madrid, Nice, London eller Bruxelles for få hundrede kroner.

Du fatter så lidt mod og even-

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark