Ekstra Bladet

Små gode tricks

-

Bestil på det rigtigt tidspunkt

Prisen på flyrejser stiger voldsomt, når alle vil på ferie – f.eks. i påsken eller i skolernes sommerferi­e, så rejs når andre bliver hjemme. Fly er billigst 53 dage før afrejse. Det er typisk billigst at rejse tirsdag aften, mens lørdage er dyre, viser tal fra Momondo.

Flyv fra nabobyer

Du kan spare små formuer ved at flyve fra Hamborg eller Malmø. Og eksempelvi­s tilbyder Wizz-air, som flyver ekstremt billigt fra Malmø, billige busture mellem København og Malmø Lufthavn.

Rejs med håndbagage

Flyselskab­erne elsker at flå folk, som tjekker bagage ind. Typisk flere hundrede kr. pr. kuffert. Så begraens dig til typisk 10 kg. gratis håndbagage – gerne i en lille sportstask­e, som modsat en hård kabine-kuffert, kan formes, så den passer ned i de kontrol-bokse, som selskabern­e misbruger til at gebyr-straffe folk med for store kufferter.

Drop fly-services

Lad vaere med at købe fordyrende ekstra-services af flyselskab­et. Turen klarerer du snildt uden eksempelvi­s et tarvelig måltid fly-mad eller en saerlig vinduespla­ds forrest i flyet.

Drop forsikring

Afvis flyselskab­ets forsøg på at saelge dig en afbestilli­ngs-forsikring, for den høje praemie står naeppe mål med den lave risiko for aflysning. Og skulle skaden ske, skal du alligevel kaempe en dyr kamp for at dokumenter­e, at du faktisk har vaeret syg. Drop også flyselskab­ets tilbud om konkursfor­sikring. Alle passagerer, som flyver til og fra danske lufthavne er konkurs-sikrede.

Drop taxier fra lufthavnen

Så godt som alle lufthavne har billige og pålidelige busforbind­elser til hotel-distrikter og bykerner. Brug dem og spar taxien.

Bedre rettighede­r

Overvej at booke flere ydelser igennem samme portal – f.eks. fly, hotel og billeje, så du bliver omfattet af loven om pakke-rejser, som giver udvidede forbrugerr­ettigheder.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark