Ekstra Bladet

Volds-sigtet: Jeg skammer mig

-

Under gårsdagens grundlovsf­orhør kom det frem, at politiet måtte vaere hele fire mand om at anholde den 23årige sigtede.

Han blev fundet af betjentene i den 60-årige kvindes hus, hvor han var i faerd med at stjaele fra en dametaske. Ved anholdelse­n skulle han ifølge sigtelsen først have slået en kvindelig betjent – og herefter sparket en mandlig betjent på halsen.

– Man måtte saette anholdte i sikringsdr­agt, lød det fra anklager Søren Martin Jensen under grundlovsf­orhøret.

Den 23-årige naegter sig skyldig.

Til retten fortalte han, at han intet husker fra klokken 22.30 lørdag aften, hvor han var til fest med otte kammerater og frem til, at han i morges vågnede i arresten i Nykøbing.

– Jeg har kun drukket og ikke taget nogle stoffer, lød det fra den grådkvalte mand, som indtil dagens grundlovsf­orhør ellers har haft en pletfri straffeate­st.

Den lyshårede, spinkle mand var iført en blå heldragt og sutsko, og han virkede i det hele taget meget påvirket af hele situatione­n.

– Jeg mangler ingen penge. At slå, overfalde og stjaele en taske fra en gammel dame er slet ikke mig, lød det grådkvalt fra den unge mand, da anklageren laeste de alvorlige sigtelser op under grundlovsf­orhøret.

– Det, I fortaeller, er slet ikke mig. Jeg skammer mig, sagde den 23-årige, inden han begravede sit ansigt haenderne.

Den 23-årige blev af dommer Charlotte Thorlaksen varetaegts­faengslet frem til 28. marts.

I anklageren­s begrundels­e for den lange varetaegts­faengsling lød det blandt andet, at den 23-årige, hvis han kendes skyldig, kan risikere op mod otte års faengsel, da der er tale om saerdeles alvorlige paragraffe­r.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark