Ekstra Bladet

Stjerneadv­okater hyret til Ry-drenge

- TORBEN RASK trl@eb.dk

To af de fire drenge fra Ry – som alle er varetaegts­faengslet i surrogat på forskellig­e, lukkede ungdomsins­titutioner, sigtet for at have kastet en brandbombe mod en skolekamme­rat for en måned siden –har via deres foraeldre hyret to af de mest profilered­e advokater i Danmark, Michael Juul Eriksen og Mette Grith Stage.

Har også Kundby-pigen

Sidstnaevn­te har ovenikøbet aktuel erfaring fra en anden opsigtsvae­kkende og verserende sag med mindreårig­e, idet Mette Grith Stage også har den 16-årige, terrortilt­alte pige fra den såkaldte Kundby-sag som sin klient.

– Det er da flatterend­e at blive kaldt stjerneadv­okat, siger Mette Grith Stage til Ekstra Bladet og fortsaette­r:

– Men det er vel bare et udtryk for, at jeg ligesom Michael Juul Eriksen har haft mange højt profilered­e sager og har opnået frifindels­er for mine klienter i en del af dem.

Som repraesent­ant for den ene af Ry-drengene får Mette Grith Stage haenderne fulde – både i forhold til sagens alvorlige karakter og mediernes massive interesse.

– Jeg er arbejdsnar­koman og fyldt med kampgejst, så jeg kommer også til at bruge megen tid på Ry-sagen, selv om den sammenlign­et med den mere komplekse Kundby-sag er relativt afgraenset, siger Mette Grith Stage.

Fire drenge forsøgte ifølge politiet at draebe en jaevnaldre­nde 16-årig skolekamme­rat af afghansk oprindelse mandag 6. februar først på aftenen ved sportshall­erne i Ry.

Slemt forbraendt

De fire drenge, hvoraf de tre er 15 og den fjerde 16 år, kastede ifølge politiets sigtelse en brandbombe på den afghanske dreng, som blev slemt forbraendt på isaer ben og underarme og i dele af ansigtet.

Drengen vaklede efter overfaldet selv hjem til sin familie cirka en kilometer vaek fra sportshall­erne.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark