Ekstra Bladet

’Det må vaere en fejl’

-

Ulrik Haagerup fastholder, at hans uafhaengig­hed som nyhedsdire­ktør i DR har vaeret intakt, selv om han i månedsvis samtidig har vaeret formand i en fond, der har hentet økonomisk støtte fra store danske virksomhed­er og fonde.

Det skriver han sent søndag aften i et skriftligt svar til Ekstra Bladet.

’Alle donationer er gået til fonden Constructi­ve Foundation, der i forbindels­e med det stiftende møde 1. marts fik Per Westergård som formand. Jeg har ikke oplevet, at der på noget tidspunkt eller på nogen måde har vaeret interessek­onflikter i forbindels­e med mit arbejde i DR og dialogen med fondens bidragsyde­re,’ lyder det fra Haagerup, som mener, at der er ’et tydeligt interesses­ammenfald, idet arbejdet for balanceret nyhedsjour­nalistik, som bidrager konstrukti­vt til samfundsde­batten, er et staerkt fokus hos både DR Nyheder og i det nystiftede institut.’

Det fremgår ellers af DR’s etiske retningsli­njer om bijob, at medarbejde­re ikke må

Dette afviser Ulrik Haagerup dog er tilfaeldet, efter at han nu bliver direktør på et institut, der styres af en fond, han selv var med til at stifte, mens han var nyhedsdire­ktør i DR.

Men sikkert er det i hvert fald, at offentligh­eden i flere måneder ikke har kunnet følge med i DR-bossens bibeskaeft­igelse uden at lave en kørsel i CVR-registret på Haagerups navn.

Danmarks Radio kraever ellers ifølge sine egne etiske retningsli­njer, at alle medarbejde­res lønnede og ulønnede bijob godkendes og offentligg­øres via en saerlig bijobliste, som løbende opdateres og offentligg­øres for licensbeta­lerne på DR's hjemmeside.

Men hverken på den senest opdaterede liste fra onsdag i sidste uge eller listen fra 9. januar, optraeder Ulrik Haagerups formandspo­st i fonden, der altså blev stiftet i november.

Haagerup fortaeller imidlertid til Ekstra Bladet, at han har søgt og fået tilladelse til at vaere formand i fonden allerede i oktober sidste år – og igen i januar i år.

’Når det konkrete bijob ikke figurerer på den liste, som fremgår af DR’s hjemmeside, så skyldes det, forstår jeg, en ekspeditio­nsfejl i den afdeling, som opdaterer listerne. Bijobbet vil følgelig blive tilføjet listen i forbindels­e med førstkomme­nde ajourførin­g,’ skriver den afgående nyhedsdire­ktør.

Alle donationer er gået til fonden

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark