Ekstra Bladet

Seernes øjesten Det er for skingert

- RUNE MELCHIOR SJØRVAD – Hvor laenge bliver I ved? rms@eb.dk

I aften saettes der punktum for fjerde saeson af serien, som anmelderne elsker at hade og danskerne elsker at se.

'Badehotell­et' har lige fra start samlet danskerne foran tossekasse­n, men de seneste seertal er ganske ekstreme.

Den hyggelige komedieser­ie har nemlig hver uge cirka 1,5 millioner seere, hvilket er uhørt i en tid, hvor Netflix, Facebook og alverdens streaming-tilbud stjaeler danskernes tid.

– Vi rammer bredt, og det er skidesjovt. Det er med til at give en følelse af, at vi har gang i noget, folk godt kan lide, og det forpligter os jo samtidig til at gøre det så godt som muligt. Det giver en virkelig god stemning på et hold, at vi ved, at der er et virkelig stort publikum, til det vi laver, siger 'Badehotell­ets' producent Michael Bille Frandsen og fortsaette­r: Danskerne er helt vilde med ’Badehotell­et’, som anmelderne hader.

– Det er tankevaekk­ende, at folks reaktion er så meget i modsaetnin­g til det, som visse anmeldere giver udtryk for. Så er det jo godt, at folk holder så massivt af det, som de gør. En ting er seertallet, men det er endnu vigtigere for os, at seerne samtidig giver programmer­ne høje vurderinge­r, når de skal bedømme kvaliteten.

– Laegger det et pres, at så mange følger med hver mandag?

– Nej, vi bliver ikke pressede af det. Det har helt fra begyndelse­n vaeret en praemis, at vi skal lave 'Badehotell­et' for et stort publikum. Det er bare med til at gøre det ekstra sjovt at arbejde med.

– Hvordan forholder man sig til de lunkne anmeldelse­r?

– Jeg har sådan set ingen problemer med, at nogle anmeldere eller andre ikke rigtig holder af det. Det har jeg det helt oprigtigt helt fint med. Men det kan blive så ekstremt perfidt i tonen, at det naesten ikke er til at holde ud at høre på. Det bliver simpelt hen for skingert.

– Det mest bekymrende er, at nogle anmelderne ikke har forstået, hvad det går ud på. Man indlaeser ikke den praemis, der er indbygget i programmet.

– Hvad er det for en praemis, der burde tages mere højde for, hvis det stod til dig?

– Der kører en rimelig stor debat om komedier og anmeldelse­r for tiden. Og den, synes jeg, er relevant i forhold til 'Badehotell­et'. Det er simpelt hen svaert for nogle anmeldere at acceptere, at der findes noget, der er lavet for at vaere underholde­nde. At der er et stort publikum til det, og at det også er en vaesentlig og acceptabel grund til at lave film og fjernsyn.

– Men nu synes jeg faktisk ikke kun vi laver underholdn­ing. ’Badehotell­et’ er med sin historiske setting både med til at fortaelle noget om den tid, den foregår i, ligesom den spejler og giver anledning til at reflektere over den tid, vi lever i nu.

– ’Matador’ blev jo i sin tid også kritiseret for at vaere underlødig underholdn­ing. Ser du en parallel her?

– 'Badehotell­et' er helt sin egen størrelse. Vi er heller ikke 'Arvingerne,' og vi er heller ikke 'Krøniken', og vi er heller ikke 'Matador'. Men derfor vil jeg da alligevel gerne stilles op imod 'Matador', for den havde jo den der kaempestor­e folkelige appel og så mange kaempestor­e kvaliteter, som vi jo også kan straebe efter i vores serie.

'Badehotell­et' stavrer ubehjaelps­omt af sted på stive teaterkryk­ker, der får selv ’Huset på Christians­havn’ til at ligne ren avantgarde­kunst

– Det er umuligt at sige, men vi arbejder ud fra to enkle parametre; nemlig at seerne fortsat er med os, og at Stig Thorsboe og Hanna Lundblad (seriens forfattere, red.) kan blive ved med at finde gode historier at fortaelle om vores lille badehotel.

Den ligner en af 1970ernes sengekants­film, hvor alt det sjove er klippet fra, parret med et kapitel af 'Frøken Jensens kogebog' og en tapetkolle­ktion fra forrige århundrede Anmelderst­anden har ikke et problem, når den siger, at serien er noget crap. TV 2 har et problem, fordi de viser den

Henrik Palle - tv-anmelder ved Politiken - sagt til Informatio­n, 2016

 ?? FOTO: MIKE KOLLÖFFEL/TV 2 ??
FOTO: MIKE KOLLÖFFEL/TV 2

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark