Ekstra Bladet

DBU: Vi kan ikke se dem alle

- Haren PRIVATFOTO POLFOTO

Egentlig gider han ikke tage snakken. Det har han gjort flere gange før, og det er ifølge ham ved at vaere lidt trivielt. For DBU kan ikke holde snor i alle danske talenter.

– Der er 14.000 ungdomsspi­llere på hver årgang. Og cirka 13.700 har vi ikke direkte kontakt til, siger Flemming Berg, der er talentudvi­klingschef i unionen.

Fuldstaend­ig styr på det

Han påstår, at han har fuldstaend­ig styr på alle de talenter, der er på kontrakt i udenlandsk fodbold og understreg­er, at DBU, når eller hvis man har i sinde at indkalde de enkelte spillere, vil tage kontakt til dem.

– Det er klart, at vi ikke ser en spiller som Gonzalo naer så meget som en Brøndbyspi­ller. Det giver sig selv. Men når det er sagt, gør vi brug af alle de hjaelpemid­ler, vi kan komme i kontakt med. Har vi eksempelvi­s video-materiale, så gør vi selvfølgel­ig brug af det – og det har vi som oftest, siger Flemming Berg.

Ekstra Bladet forelaegge­r ham svarene fra spillerne, der aldrig har hørt fra DBU.

– Vi scouter løbende og tager så kontakt til dem, når vi udtager dem.

– Men ville det ikke vaere en god idé at lade dem vide, at I scouter dem, så de har en idé om, at DBU er interesser­et?

– Jo. Det kan du have ret i. På et eller andet givent tidspunkt, siger Flemming Berg, der tilføjer, at ’man ikke skal regne med at blive udtaget, hvis man spiller på et skyggehold i Italien’.

– Vi vil ikke love dem noget, som vi ikke er sikre på, at vi kan overholde. Det er et princip, vi har i DBU, siger han.

Flemming Berg tilføjer, at man i DBU er mere end godt tilfreds med den aktuelle status for de danske U-landshold.

– Sidste saeson var vores bedste nogensinde, så vi er meget fortrøstni­ngsfulde. Vi ligger nummer fem i Europa, og U21-landsholde­t har ikke tabt på hjemmebane siden 2008, siger han. Gonzalo Jørgensen fra Atlético Madrid og Markus Bay fra Ajax. At der kan vaere noget om snakken vidner kampen lørdag i Madrid om. Gonzalo Jørgensen spillede 91 minutter, da Atlético slog bysbørne fra Real Madrid med 3-1. Meget taler for, at han også er med fra start, når Atlético møder Red Bull Salzburg i UEFA Youth League tirsdag.

 ??  ?? Langt fra Danmark
Langt fra Danmark
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark