Ekstra Bladet

GEMT, GLEMT – OG LIDT TIL GRIN

- TALENTARBE­JDE MED TANKE TAG FREDERIK NEJ, DER ER

er muligvis noget af det vanskeligs­te i en broget profession­el fodboldver­den, hvor krav om resultater kan slå enhver fornuftig diskussion i ihjel.

At udpege talenter er måske ikke så svaert, men at føre dem hele vejen til førstehold og landshold kan vaere en bumpet vej, hvor nogle altid ryger i svinget.

på Danmarks størrelse, så burde mantraet da også vaere: ’Vi har ikke råd til at frasige os så meget som et enkelt talent’.

Sådan er det desvaerre ikke. Ekstra Bladet kan i dag fortaelle flere historier om talenter, der åbenbart er fløjet så langt vaek fra DBU’s talentrada­r at de føler sig både glemt, gemt og endda en lille smule til grin.

Fisker, der fint kunne spille U-kampe, da han var i Viborg, men siden skiftet til Nottingham er røget helt i glemmeboge­n. Eller Gonzalo Jørgensen, der til daglig faerdes i Atlético Madrid, hvor man må gå ud fra, at niveauet er paent højt. DBU vil ikke skabe falske forhåbning­er, hvilke er de samme argumenter, man hører, når spillere som Emre Mor eller Youssef Toutouh ikke lige får et telefonopk­ald fra DBU inden de vaelger, hvilke landshold de vil spille på.

Det kan man selvfølgel­ig godt forstå, men hvad havde der vaeret gået af DBU for lige at give en melding om, at ’vi kan ikke garantere noget, men du er på radaren’?

ingen, der siger, at de mange talenter i de udenlandsk­e klubber nogen sinde rammer et Alandshold i Danmark.

Men hvis man fuldstaend­ig, lader dem sejle rundt i glemsel, som man kan få et indtryk af, så kommer de det i hvert fald aldrig.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark