Ekstra Bladet

Jonas Hüttel

- I FORMEL 1 HVERDAGEN HAR FYSISK TRAENING

MONTMELO (EKSTRA BLADET): Günther Steiner er midt i sin afrapporte­ring efter anden testdag, da Kevin Magnussen glider bag ham med retning mod et tvintervie­w og ikke kan dy sig for at give teamchefen et ordentlig puf.

Begge bryder ud i et stort grin.

Situatione­n er glimrende billede på, hvor hurtigt Kevin Magnussen er faldet til, og hvor godt han går i spaend med sin daglige chef på Haas-teamet.

Er Haas sidste chance for Kevin Magnussen, spurgte et af verdens største motorsport­medier for nyligt i en analyse?

Svaret er et indlysende ja.

er hvert løb en eksamen, og en karriere kan hurtigt ende i sportsvogn­e, hvis der ikke bliver leveret. Så det giver egentlig sig selv.

Danskeren har brug for et par stabile saesoner hos Haas, hvis han for alvor skal etablere sig i motorsport­ens fineste klasse.

Forholdet til Renaults nu afgåede teamchef Frederic Vasseur var også hjerteligt, men som saesonen skred frem tydeligt, at for andre dele af ledelsen var begge deres kørere kun nødløsning­er.

Hos Haas ville man have Kevin Magnussen. Og betale ham en anseelig hyre – efter Ekstra Bladets oplysninge­r ti millioner kroner årligt plus eventuelle bonusser – for en laengere kontrakt.

Forhold, hvor begge parter ønsker hinanden er nu en gang mest langtidsho­ldbare.

ganske vist ikke indfundet sig endnu, men førsteindt­rykket er godt – fra begge parter.

Meget dygtig til feedback. En praecis kører. Rolig og afslappet i sin facon, men aggressiv på banen. God dialog med sine ingeniører. Som type et godt match til Romain Grosjean.

Sådan lyder nogle af de indledende kommentare­r fra den to mand store Haasledels­e, da Ekstra Bladet talte med dem. Og de er villige til at give ham roen til at falde til og leve op til forventnin­gerne.

Den danske Formel 1-kører virker også glad.

Han befinder sig godt på det mindre team med den mere gennemskue­lige ledelse. Med faerre forpligtel­ser, som ikke har med racerløb at gøre. I stedet har han brugt sine kraefter på at møde velforbere­dt op til denne saeson som aldrig før.

er aldrig kommet naturligt til Kevin Magnussen. Nogen Jenson Button, der bare ikke kan lade vaere, bliver han naeppe, men han er gået til den i traeningsl­okalet med større seriøsitet end på noget andet tidspunkt i det fireårige samarbejde med Thomas Jørgensen og Protreatme­nt.

Han udstråler overskud og modenhed – også i arbejdet med de medier, som han gerne var foruden. Lige i den disciplin har formkurven vaeret støt stigende siden McLaren-dagene.

I sidste ende handler det om at levere varen på banen. Heldigvis tyder det på et taet midterfelt i den kommende saeson, som giver bedre mulighed for at sikre opsigtsvae­kkende resultater end i fjor. For uanset de store smil nu, så er det dem, han er ansat til at levere.

Kevin har brug for et par stabile saesoner hos Haas, hvis han for alvor skal etablere sig i motorsport­ens fineste klasse

I morgen .... Kevin Magnussen Onsdag ....... Romain Grosjean Torsdag ...... Kevin Magnussen Fredag ........ Romain Grosjean

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark