Ekstra Bladet

CYKLING HER ER FREMTIDE

I . KYLLINGENS DOM: Chris Froome synes fortsat at vaere urørlig på Tour-tronen, men i underskove­n myldrer det frem med podiekandi­dater til de tre Grand Tours

-

seneste fem år har Team Sky vundet Tour de France, og det britiske storhold er favorit til atter i år at vinde verdens største cykelløb. Chris Froome er ubestridt kaptajn på holdet, og lige så selvfølgel­igt er det ‘the usual suspects’, alle naevner som hans største rivaler.

Nairo Quintana er førsteudfo­rdrer, Vincenzo Nibali kan ingen se bort fra, og Alberto Contador er og bliver Alberto Contador. Det er disse fire, alle stadig taler om, men i underskove­n myldrer det frem med podiekandi­dater til de tre Grand Tours, og en af dem vil i løbet af en overskueli­g fremtid vaelte Froome af pinden.

FIRE GANGE I DE

vidt godt blive allerede i år, selv om jeg har svaert ved at få øje på en, der virkelig kan ryste Froome i Touren allerede nu. Franskmand­en Romain Bardet viste dog vejen sidste år, da han gjorde op med den ulidelige revisorkør­sel og faktisk udfordrede Team Sky.

DET KUNNE FOR SÅ

Det fik han en etapesejr og en samlet andenplads ud af, og jeg håber, at han er blevet en inspiratio­nskilde for andre. Der er brug for rebeller i feltet. Folk, der ikke stiller sig tilfredse med at sidde på hjul af Team Sky, indtil de får taesk i enkeltstar­terne.

Se på Nairo Quintana, som jeg i flere gange har spået som vinder af Touren: Han er bare ikke rebelsk nok. Han har siddet på hjul og ventet og ventet og ventet for så først at slå til på de sidste bjergetape­r, hvor løbet for laengst var kørt.

Sky på den måde – og slet ikke når Froome som sidste år selv kører aggressivt undervejs og vinder tid på etaper, hvor konkurrent­erne er ganske uforberedt­e.

Hvad så med Nibali og Contador? De har begge vundet Touren, men ikke i direkte konfrontat­ion med et usvaekket Team Sky. Nibali vandt i 2014, da Froome styrtede og udgik, og Contador vandt senest i 2009, da Froomes fornemste praestatio­n var en etapesejr i det sydafrikan­ske Giro del Capo, og Team Sky endnu kun var en våd drøm i David Brailsford­s hoved.

Jeg tror, at Contador er faerdig i Grand

INGEN SLÅR TEAM

Jeg har svaert ved at få øje på en, der virkelig kan ryste Froome i Touren allerede nu

 ?? FOTO: AP ?? Suveraen
Ingen over og ingen ved siden af Chris Froome. Tour-kongen kommer efter alt at dømme til at stå øverst på podiet på Champs-Élysées i Paris igen i år.
FOTO: AP Suveraen Ingen over og ingen ved siden af Chris Froome. Tour-kongen kommer efter alt at dømme til at stå øverst på podiet på Champs-Élysées i Paris igen i år.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark