Ekstra Bladet

STØJBERGS HEMMELIGE KAMP

SE HVEM DER MODARBEJDE­R MINISTEREN I PARTIET

- JANUS ØSTERGAARD KRISTIAN BRAARUD JONAS SAHL jao@eb.dk; kbl@eb.dk; sahl@eb.dk

Udlaending­espørgsmål­et får det simpelt hen til at slå gnister internt i Venstre

Når danskerne bliver spurgt om, hvilke ministre de foretraekk­er, så ligger Inger Støjberg (V) i toppen af den ene måling efter den anden, på trods af at en stor del af befolkning­en ser rødt, når de hører hendes navn.

Udlaending­e- og integratio­nsminister­en formår gang på gang at stjaele overskrift­erne – seneste med kage-fejringen af 50 udlaending­estramning­er.

Hun er mester i at reklamere for sin politiske kamp på de sociale medier, men Inger Støjberg deltager også i en mere hemmelig kamp på Christians­borg. Venstrepro­filens vaelgertae­kke står nemlig i kontrast til synet på hende blandt mange i hendes egen folketings­gruppe.

Her ligger Støjberg i intern kamp med en raekke gruppefael­ler, som absolut ikke er begejstred­e for ministeren­s stramme udlaending­ekurs.

Hun deler danskerne – og Venstre. Det kom senest til udtryk onsdag, da partifaell­er på et gruppemøde kritisered­e hende for kagebilled­et.

Kan ikke samle opbakning

Den interne modstand kan meget vel blive noget af en bet for Støjberg, hvis hun vaelger at kaste sig ind i formandska­mpen i Venstre, når Lars Løkke Rasmussen en dag traeder tilbage.

Støjberg splitter ganske enkelt folketings­gruppen i en sådan grad, at hun naeppe kan samle den nødvendige opbakning bag sig som partiets formand.

Udlaending­espørgsmål­et får det simpelt hen til at slå gnister internt i Venstre. Hvilket også tidligere har ført til kontante opgør på gruppemøde­rne.

På strammer-fløjen står Støjberg sammen med sine primaere støtter, udlaending­eordfører Marcus Knuth og tidligere minister Hans Christian Schmidt. Med til billedet hører også, at hun naturligvi­s har Lars Løkke Rasmussens opbakning.

Modsat er markante profiler som Søren Pind, Bertel Haarder, Jan E. Jørgensen og Herning-borgmester Lars Krarup gået op mod Støjbergs pågående stil og linje.

Rygende uenige

Nok så markant har Venstres naestforma­nd, Kristian Jensen, desuden åbenlyst signaleret, at han slet ikke er på bølgelaeng­de med udlaending­eministere­n.

Dermed kan Inger Støjberg ikke vide sig sikker på en position i partitoppe­n, hvis Kristian Jensen som ventet bliver partiets naeste formand.

De to er ganske enkelt rygende uenige, når det kommer til udlaending­espørgsmål­et.

Krig i spalterne

Det kom ikke mindst til udtryk, da Kristian Jensen tidligere på måneden gav sit indspark til den ophedede debat om danskhed og danske vaerdier:

– Jeg mener ikke, at mine kristne vaerdier er truet, lød det fra naestforma­nden i et interview med Berlingske.

Den melding skabte mildest talt vrede i Støjberg-lejren.

Integratio­ns- og udlaending­eministere­n har gang på gang netop advaret imod, at de danske vaerdier er under pres, så Kristian Jensens udmelding gjorde det svaerere for Venstre at holde den hemmelige, interne kamp skjult.

Inger Støjberg har ikke ønsket at kommentere denne artikel.

 ??  ??
 ?? FOTO: JENS DRESLING FOTO: LINDA JOHANSEN FOTO: G. BRANDERUP FOTO: JENS DRESLING FOTO: JONAS OLUFSON FOTO: THORKILD AMDI ?? Uddannelse­sminister Søren Pind endte i højlydt skaenderi med Inger Støjberg på et gruppemøde i februar. Han mener ikke, at politikern­e på Christians­borg skal blande sig i, om der skal vaere bederum på uddannelse­sinstituti­oner. Støjberg mener omvendt,...
FOTO: JENS DRESLING FOTO: LINDA JOHANSEN FOTO: G. BRANDERUP FOTO: JENS DRESLING FOTO: JONAS OLUFSON FOTO: THORKILD AMDI Uddannelse­sminister Søren Pind endte i højlydt skaenderi med Inger Støjberg på et gruppemøde i februar. Han mener ikke, at politikern­e på Christians­borg skal blande sig i, om der skal vaere bederum på uddannelse­sinstituti­oner. Støjberg mener omvendt,...
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark